Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό φύλλο κρούστας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">700 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροαλεσμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">κανέλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">καβουρντισμένο σουσάμι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λάδι ή βούτυρο</span></li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;"><strong>Για το σιρόπι</strong></span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 ποτήρια ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 ποτήρια νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 φέτες λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 ξυλάκι κανέλας</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα