Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 700 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροαλεσμένα
- κανέλα
- καβουρντισμένο σουσάμι
- λάδι ή βούτυρο
Για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 4 φέτες λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.
- Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.
- Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
- Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.
πηγή: http://www.sintagespareas.gr