Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι thumbnail

Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι

Τι χρειαζόμαστε:




  • 1 κιλό φύλλο κρούστας

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 700 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροαλεσμένα

  • κανέλα

  • καβουρντισμένο σουσάμι

  • λάδι ή βούτυρο


Για το σιρόπι



  • 4 ποτήρια ζάχαρη

  • 4 ποτήρια νερό

  • 4 φέτες λεμόνι

  • 1 ξυλάκι κανέλας


Πώς το κάνουμε:



  1. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.

  2. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.

  3. Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.

  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

  5. Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.


πηγή: http://www.sintagespareas.gr


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X