Νηστίσιμη σοκολατίνα με φράουλες

<p><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></p>
<p><strong></strong><br />Για το παντεσπάνι:<br />2 φλυτζάνια νερό<br />5 κουτ. της σούπας κακάο<br />2 κουτ. της σούπας ξύδι<br />λίγο αλάτι<br />1 κουτ. της σούπας σόδα<br />2 βανίλιες<br />2 κούπες ζάχαρη<br />1 κούπα σπορέλαιο<br />φαρινάπ όσο πάρει</p>
<p><br /><strong>Για την κρέμα:</strong><br />2 συσκευασίες coconut cream (κρέμα καρύδας) καλά παγωμένες<br />1/2 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη<br />500 γρ. κουβερτούρα<br />το ζουμί από την κρέμα καρύδας<br />1 φλ. τσαγιού νερό<br />2 κεσεδάκια φράουλες</p>
<p><strong>Πώς το κάνουμε:</strong></p>
<p><strong></strong><br />Για το παντεσπάνι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα με αέρα.<br />Κόβουμε το 1 1/2 κεσεδάκι από τις φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις πασπαλίζουμε με 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και λίγο κονιάκ και τις αφήνουμε μια ώρα να βγάλουν το ζουμάκι τους.<br />Βγάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα καρύδας από το κουτί χωρίς να μας πέσει μέσα το ζουμί που έχει κάτω κάτω. Ρίχνουμε το σιρόπι και χτυπάμε καλά να αφρατέψει. <br />Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ζουμί της καρύδας και το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Προσθέτουμε το μείγμα στην κρέμα και χτυπάμε καλά.<br />Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει για να μπορούμε να την "δουλέψουμε" καλύτερα.<br />Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα τρία και σιροπιάζουμε κάθε στρώμα με το ζουμί από τις φράουλες. Στρώνουμε μια στρώση φράουλες και μια κρέμα και επαναλαμβάνουμε και στις άλλες δυο στρώσεις.<br />Τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.</p>
<p>Πηγή: sintagespareas.gr</p>

Σχετικά άρθρα