Και σύζυγος και μητέρα: πώς θα βρεις τη σωστή ισορροπία; thumbnail
Πώς θα διατηρήσεις άσβεστη τη φλόγα του έρωτά σου με το σύντροφό σου;

Και σύζυγος και μητέρα: πώς θα βρεις τη σωστή ισορροπία;

Έγινες μανούλα πριν από λίγο καιρό και όλη η προσοχή έχει στραφεί στο μικρό σου αγγελούδι. Να το θηλάσεις, να προσέχεις αν θα ρευτεί, πώς θα κοιμηθεί, να προσπαθείς να μαντέψεις γιατί κλαίει, να αγωνιάς αν θα πάρει βάρος…  Δε σου φτάνουν 24 ώρες για να τα διαχειριστείς όλα αυτά… Και φυσικά σου λείπει ύπνος, κοιμάσαι όπου βρεις, φοράς ό,τι υπάρχει και ζεις μόνο για το παιδί!…


Όχι! Μην ξεχνάς ότι εκτός από μάνα είσαι και γυναίκα. Και αυτό το παιδί το έκανες με έναν άντρα που αγαπάς, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και εκτός από μάνα του παιδιού του θέλεις να σε βλέπει και ως γυναίκα, όπως σε έβλεπε μέχρι σήμερα.


Πώς θα μπορέσεις να κρατήσεις αυτή τη λεπτή ισορροπία; Πώς θα εξασφαλίσεις δικές σας στιγμές τώρα που πλέον στη ζωή σας υπάρχει κι ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο φέρετε εσείς την πλήρη ευθύνη;


Δύσκολο να τα εξισορροπήσεις. Αλλά όχι ακατόρθωτο!


Πώς να διατηρήσεις άσβεστη τη φλόγα στην καθημερινότητά σας;


- Κανονίστε συχνά -όσο μπορείτε- μικρές εξόδους για φαγητό, σινεμά ή ό,τι σας αρέσει. Ναι είναι δύσκολο να αφήνετε το μικρό σε κάποιον άλλο, αλλά πρέπει να σκεφτείτε λίγο και τη σχέση σας.


- Κάντε μαζί τις δουλειές και τα ψώνια του σπιτιού. Δώστε ραντεβού στο σουπερμάρκετ ή στην κουζίνα και μοιραστείτε οικογενειακές στιγμές!


- Να είστε τρυφεροί μεταξύ σας! Όταν περνάτε χρόνο μαζί μέσα στο σπίτι, ακόμα και μπροστά στο παιδί, πλησιάστε ο ένας τον άλλο, κάντε χάδια, αγκαλιές, φιληθείτε! είναι ωραίο άλλωστε το παιδί να έχει την εικόνα του πόσο αγαπιέστε!


- Κάντε μικρές εκπληξούλες ο ένας στον άλλο: στείλ’ του ένα τρυφερό μήνυμα, μαγειρεψέ του το αγαπημένο του φαγητό, φτιάξε του ένα γλυκό! Οι μικρές οι… χαρές ανανεώνουν τη σχέση.


- Πες του «σ’αγαπώ» είτε προφορικά είτε με μικρά post it στο ψυγείο ή στο κρεβάτι ή με ένα μήνυμα στο κινητό ή ένα mail στη δουλειά!


- Παίξτε μαζί του και με το παιδί. Παίξτε ένα επιτραπέζιο ή  ένα παζλ ή καθείστε όλοι μαζί να παίξετε με τα παιχνίδια του μικρού σας! Το παιχνίδι αναζωογονεί σε κάθε ηλικία!


- Οργανώστε να κάνετε μαζί κάποιες δραστηριότητες. Πχ μια ξένη γλώσσα ή μαθήματα χορού ή γυμναστήριο.


- Δε χρειάζετε να είναι Σάββατο ή βράδυ για να βγείτε. Εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε μικρή ευκαιρία για ένα τρυφερό τετ α τετ και στο μέσο της εβδομάδας.


 


Ν.Κ. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X