Προκαλεί το σεξ πονοκέφαλο; thumbnail

Προκαλεί το σεξ πονοκέφαλο;

Μπορεί να μας φαντάζει αστείο και να φέρνουμε στο νου μας τη γνωστή ατάκα “δε μπορώ σήμερα, έχω πονοκέφαλο”, αλλά στην περίπτωση αυτή όντως κάτι συμβαίνει και η επαφή με τον/ τη σύντροφό σας μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.


Στην περίπτωση αυτή αναφερόμαστε στην κεφαλαλγία της συνουσίας. Μπορεί στην αρχή να σας ανησυχήσει, αλλά το καλό είναι ότι τις περισσότερες φορές είναι αθώος, αφού πρόκειται για κεφαλαλγία αγγειακής κυρίως αιτιολογίας.


Αυτού του είδους ο πονοκέφαλος φαίνεται να προτιμάει τους άνδρες (και όχι τις γυναίκες) και στους προδιαθεσιακούς παράγοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η υψηλή αρτηριακή πίεση και η προϋπάρχουσα ημικρανία. Όσον αφορά το γυναικείο φύλο, υπεύθυνοι για την εκδήλωση του συγκεκριμένου πονοκεφάλου είναι συνήθως η μυϊκή σύσπαση και ψυχολογικοί λόγοι.


Βέβαια, όπως γνωρίζουμε αν δεν έχουμε εμφανίσει ποτέ πριν έναν τέτοιον πονοκέφαλο,τότε φροντίζουμε να ενημερώσουμε το γιατρό μας, ο οποίος θα κάνει τη διάγνωση και θα μας χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή.


Μ.Π.


Διαβάστε επίσης:

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X