Ο φίλος μου κάνει πολλή παρέα με την πρώην του thumbnail

Η Μάγια, αναγνώστρια του boro.gr

Πρέπει να εξηγήσετε στο φίλο σας ότι μ'αυτή την κατάσταση όπου νιώθει την οικειότητα με τόσο ευρεία έννοια μπορεί να είναι πολύ τυχερός και ευτυχής, όμως είναι συγκυριακή και δε θα κρατήσει πολύ αν δεν κάνει κάτι να σας δείξει ότι προτιμά εσάς από αυτήν, δεδομένου του πόσο κουραστική είναι η ζήλια κυρίως για σας που την έχετε.

Ο φίλος μου κάνει πολλή παρέα με την πρώην του

Κάθε μέρα το αγόρι μου είναι με μια πρώην του και όταν τα είχε αυτός με μια άλλη.  Αυτή όταν κοιμόταν ο δικός μου πήγε και τον φίλησε. Εκείνος ξύπνησε και την έσπρωξε και της είπε « τι κάνεις;» και «θες να κάνουμε κάτι» και την πέταξε από το κρεβάτι. Είναι στο ίδιο σπίτι, πάνε μαζί θάλασσα, όπως σήμερα, πειράζει ο ένας τον άλλο. Ζηλεύω, ζηλεύω γιατί ξέρω  ότι αυτή θα κάνει καμιά μέρα κάτι που δε θα το θέλει ο Πάνος ή όταν είναι κουρασμένος. Ζηλεύω πολύ το ξέρω αλλά λογικό δεν είναι; 


Στην ερώτησή σας απάντησε ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:


Φαίνεται πως ο φίλος σας βρίσκεται σε στενότερη επαφή με την πρώην του από ότι με εσάς. Οπότε είναι αναμενόμενο να ζηλεύετε γιατί κάποια στιγμή όταν θα πέσουν οι άμυνες (όταν θα είναι κουρασμένος, όπως λέτε) θα γίνει κάτι που θα σας κάνει να αναρωτιέστε τί ιδιαίτερο έχει η σχέση μεταξύ σας έναντι της δικής τους; Τί ξεχωριστό; Το ξεχωριστό λοιπόν πρέπει να το φτιάξετε για να υπάρχει. Και φαίνεται πως έχετε αρκετή δουλειά γι'αυτό. Κατ'αρχήν πρέπει να οριοθετήσετε την κατάσταση μεταξύ τους εφόσον νιώθετε πως έχουν οικειότητα που αντιστοιχεί μόνο στη δική σας σχέση. Πρέπει να εξηγήσετε στο φίλο σας ότι μ'αυτή την κατάσταση όπου νιώθει την οικειότητα με τόσο ευρεία έννοια μπορεί να είναι πολύ τυχερός και ευτυχής, όμως είναι συγκυριακή και δε θα κρατήσει πολύ αν δεν κάνει κάτι να σας δείξει ότι προτιμά εσάς από αυτήν, δεδομένου του πόσο κουραστική είναι η ζήλια κυρίως για σας που την έχετε.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X