Το πολύ σεξ δυναμώνει το μυαλό thumbnail

Το πολύ σεξ δυναμώνει το μυαλό

Πόσες φορές κάνετε σεξ την εβδομάδα; Πολλές; Λίγες; Πάντως όσο πιο πολλές κάνετε τόσο πιο καλά, όχι μόνο γιατί το σεξ είναι δείκτης υγείας, αλλά και γιατί δυναμώνει το μυαλό σας, ιδιαίτερα αν είστε μιας κάποιας ηλικίας.


Νέα μελέτη, που διεξήγαγαν επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Κόβεντρι και της Οξφόρδης, συνδέει τη συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι οι άνθρωποι που είχαν τακτικές ερωτικές επαφές είχαν και υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ, τα οποία μετρούν την ευφράδεια λόγου και την ικανότητα αντίληψης αντικειμένων, σε σύγκριση με αυτούς που δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί.


Στη μελέτη οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το πόσο συχνά, κατά μέσο όρο, είχαν σεξουαλικές επαφές στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη γενική κατάσταση της υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα τεστ που έκαναν αντικατόπτριζα τις ανώτερες γνωστικές ικανότητές τους, καθώς και την οπτικοχωρική τους αντίληψη. 


Μαρία Παπαδοδημητράκη


Διαβάστε επίσης:


Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι φτιαγμένος να σκέφτεται το σεξ


Τα εκπληκτικά οφέλη του οργασμού για τον εγκέφαλό μας

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X