Ζήλια και πίεση σε μια σχέση: πού οδηγούν; thumbnail

H Τζούλια, αναγνώστρια του boro.gr

Το πρόβλημα όμως είναι ότι άλλαξε συμπεριφορά και έγινε πιο αδιάφορος. Κάθε φορά που του λέω πως με ενοχλεί η τωρινή του συμπεριφορά, μου λέει πως εγώ τον πίεσα να αλλάξει.

Ζήλια και πίεση σε μια σχέση: πού οδηγούν;

Είμαι 19 χρονών και όσο παράδοξο και αν φαίνεται έχω σχέση με ένα αγόρι εδώ και 6 χρόνια. Στην αρχή με ζήλευε πάρα πολύ, μαλώναμε και του έλεγα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Εδώ και ένα χρόνο που πέρασα στο πανεπιστήμιο, παράτησε την δουλεία του στην επαρχία για να έρθει να μαζί μου. Το πρόβλημα όμως είναι οτι άλλαξε συμπεριφορά και έγινε πιο αδιάφορος. Κάθε φορά που του λέω πως με ενοχλεί η τωρινή του συμπεριφορά, μου λέει πως εγώ τον πίεσα να αλλάξει. Όλη αυτή η κατάσταση μου προκαλεί ανασφάλεια και έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιστραφούν οι ρόλοι και να είμαι εγώ αυτή που ζηλεύει υπερβολικά. Δεν μου αρέσει αλλά δεν ξέρω πώς να το σταματήσω. Η αυτοπεποίθησή μου έχει πέσει στα πατώματα.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Ο φίλος σας έκανε απ'ό,τι φαίνεται ένα μεγάλο βήμα για τα μέτρα του ερχόμενος να μείνει κοντά σας. Οπότε την αδιαφορία μπορείτε να τη μεταφράσετε ως μια σιωπηλή ερώτηση "τι άλλο να κάνω για σένα;". Δεν είναι δηλαδή διόλου απίθανο ο φίλος σας να νιώθει μια ευαισθησία όσον αφορά στη σημασία που εσείς του δίνετε και ίσως να επιδιώκει να τον κυνηγήσετε επειδή ακριβώς έκανε αυτό το μεγάλο βήμα για τη σχέση σας. Κάντε μια συζήτηση να δείτε αν ισχύει κάτι τέτοιο και προσπαθήστε να καταλάβετε αν το έκανε για σας, στερούμενος πράγματα που είχε και αγαπούσε εκεί που ήταν. Δεν είστε φυσικά υποχρεωμένη να γίνετε ο προσωπικός του διασκεδαστής γι'αυτό που έκανε γιατί το έκανε για τη σχέση σας, δηλαδή για να μπορεί κι ο ίδιος να είναι κοντά σας και όχι σαν χάρη προς το πρόσωπό σας. Βοηθήστε τον να εκτιμήσει ότι η επιλογή του έγινε επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να είστε μαζί, όχι επειδή του θέσατε τελεσίγραφο. 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 


 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X