Mήπως ήρθε η στιγμή να του πεις «Σ’αγαπώ»;

«Σ’αγαπώ»: δυο λεξούλες τόσες δα με νόημα όμως πολύ βαθύ… Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αγαπήσεις όλους τους άντρες που θα περάσουν από τη ζωή σου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα είσαι ερωτευμένη με τους άντρες που θα αγαπήσεις βαθιά και αληθινά.

Αγάπη ή έρωτας;

Στις αμερικάνικες ταινίες που βλέπουμε συνέχεια, δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση. Όλοι λένε «I love you» και σπανίως «I’ m in love with you». Δεν είναι εύκολο να αγαπήσεις κάποιον βαθιά και αληθινά. Αντιθέτως είναι πολύ πιο εύκολο να ερωτευτείς ή να ενθουσιαστείς πολύ με κάποιον.</p>
Μπορεί να σου αρέσουν τα όμορφα και ρομαντικά λόγια. Μπορεί να ενθουσιάζεσαι εύκολα και να πλημμυρίζεις από συναισθήματα έρωτα. Αλλά η αγάπη είναι κάτι πιο βαθύ, αληθινό, μοναδικό. Θέλει χρόνο, θέλει υποχωρήσεις. Ωστόσο όταν το αισθανθείς, θα το καταλάβεις…  Και ακόμα κι αν δεν προχωρήσει η σχέση με εκείνον που αγάπησες, μόνο και μόνο αυτό το συναίσθημα αξίζει που το έζησες…

Πότε πρέπει να του πεις «Σ’ αγαπώ» γιατί το αισθάνεσαι αληθινά; Μη βιαστείς να το κάνεις. Και μην το κάνεις επειδή στο είπε εκείνος. Μερικές φορές τα όσα νιώθεις είναι δύσκολο να αποτυπωθούν με λόγια. Κι είναι υπέροχο να ζεις τις στιγμές σου με τον αγαπημένο σου, χωρίς να βάζεις «ταμπελάκια» και χωρίς να τις «ντύνεις» με βαρύγδουπες εκφράσεις που ενδέχεται να μην τις εννοείς…

Πάρε το χρόνο σου!

Η πρώτη φορά που λες σε κάποιον «Σ’ αγαπώ» είναι απλά υπέροχη! Θα τη θυμάσαι για πάντα, για όλη σου τη ζωή. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμη για να το κάνεις. Όχι μόνο να είσαι σίγουρη για τα αισθήματά σου αλλά και να το έχεις σκεφτεί και να το έχεις προετοιμάσει!

Πέστου το με έναν ιδιαίτερο τρόπο που να σε εκφράζει

<p style=”text-align: justify;”>Ιδανικά θα μπορούσες να επιλέξεις ένα μοναδικό, δημιουργικό τρόπο να του το εκφράσεις, που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου. Μην εμπνευστείς από ταινίες. Είναι τετριμμένο…. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και αυτοσχεδίασε! Μπορείς άνετα να πάρεις ιδέες από το Pinterest. Δες και μερικές ιδέες εδώ:

Φτιάξτο μόνη σου: Πες του “σ’αγαπώ” με… lego!

Φτιάξτο μόνη σου: Πρωτότυπα ρομαντικά δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου

Μην του το πεις επειδή σου το είπε εκείνος

Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ εύκολα τέτοιες εκφράσεις που φαίνονται απλές αλλά είναι γεμάτες βάθος και νόημα. Μπορεί ο φίλος σου να είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου και να θέλει να σου το εκφράσει έντονα. Αν εσύ δεν αισθάνεσαι το ίδιο, αν θεωρείς ότι δε σου βγαίνει, μην το κάνεις! Κανείς  δε σε υποχρεώνει να του πεις «Σ’αγαπώ».

Να είσαι προετοιμασμένη για την αντίδρασή του

Δεν είναι υποχρεωτικό ότι επειδή του είπες «Σ’αγαπώ» ότι πρέπει να σου το πει κι εκείνος. Ειδικά αν σου πει αυτό το… ξενέρωτο «Κι εγώ» είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να μην το εννοεί. Δώσε του το χρόνο που χρειάζεται για να του βγει φυσικά και μην «εκβιάζεις» συναισθηματικά μια απάντηση που δε θα του βγαίνει μέσα από την καρδιά του!

Μην το λες συνέχεια!

Είναι όμορφο να εκφράζεις με λόγια τα συναισθήματά σου! Αλλά μην το παρακάνεις γιατί κινδυνεύεις να μη σε πάρουν στα σοβαρά.  Βάλε λίγο μέτρο στα λόγια, τις καρδούλες, τις φατσούλες και τις εκφράσεις αγάπης γιατί μπορεί κιόλας να τον κουράσεις και να τον φρικάρεις! Άλλωστε αν το λες πιο αραιά, δίνεις στο «Σ’αγαπώ» μια άλλη βαρύτητα, αυτή που του ταιριάζει!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:

Αν αγαπάς…

Ξέφρενος έρωτας ή αληθινή αγάπη: Τι είναι προτιμότερο;

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Το top-10 των ρομαντικών ταινιών

Σχετικά άρθρα