Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να (ξανα) διαβάσεις το "Μικρό Πρίγκηπα"; thumbnail
Ο "Μικρός Πρίγκηπας" είναι ένα μυθιστόρημα για παιδιά αλλά στην πραγματικότητα απευθύνεται σε μεγάλους ή για την ακρίβεια σε μεγάλους που αισθάνονται παιδιά. Για μεγάλους που έχουν ακόμα παιδική και αγνή ψυχή...

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να (ξανα) διαβάσεις το "Μικρό Πρίγκηπα";

”Αν μ’ εξημερώσεις, Θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα  είμαι για σένα μοναδική στον κόσμο και θα είσαι για μένα μοναδικός στον κόσμο”.


Είπε η αλεπού στο Μικρό Πρίγκηπα.Κι εκείνος την εξημέρωσε. Και γίνανε Φίλοι… Τι σημαίνει ”εξημερώνω” την είχε ρωτήσει νωρίτερα. “Εξημερώνω” σημαίνει αφιερώνω χρόνο σε κάποιον, τον φροντίζω, του γίνομαι και μου γίνεται απαραίτητος. Κάθε μέρα την ίδια ώρα ο Μικρός Πρίγκηπας πήγαινε να συναντήσει την αλεπού. Κι εκείνη περίμενε να ξεπροβάλει το πρόσωπό του πίσω από τα στάχυα. Και σιγά σιγά δεν ήταν για εκείνον μια αλεπού αλλά μια πραγματική φίλη. Ήταν για εκείνον μοναδική! Δεν ήταν μια αλεπού σαν όλες τις άλλες. Ήταν η δικιά του αλεπού, η φίλη του, ο δικός του άνθρωπος!
Ο Μικρός Πρίγκηπας είναι ένα μυθιστόρημα για παιδιά αλλά στην πραγματικότητα απευθύνεται σε μεγάλους ή για την ακρίβεια σε μεγάλους που αισθάνονται παιδιά. Για μεγάλους που έχουν ακόμα παιδική και αγνή ψυχή…


””Τι μας έχει διδάξει;


- Χρειάζεται χρόνο για να εξημερώσεις κάποιον


Δεν είναι εύκολο πράγμα να συντηρείς μια σχέση στο χρόνο, είτε αυτή είναι φιλική είτε είναι ερωτική. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, φροντίδα, κατανόηση, αγάπη πέρα από εγωισμούς για να πετύχει… Το περιγράψει τόσο απλά και παιδικά ο Saint Exupéry με την εξημέρωση της αλεπούς αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στις μέρες μας που ο καθένας βάζει πέρα και πάνω απ όλα τον εαυτό του. ” Είναι ο χρόνος που αφιερώνεις για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει μοναδικό”.


- Τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς βλέπουν διαφορετικά! Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς που πιστεύουν στην αγνή αγάπη και το συναίσθημα και δε λειτουργούν με τη λογική αλλά με την καρδιά! Δύσκολο να αφεθείς να δεις με τα μάτια της ψυχής. Όταν το καταφέρνεις, τις στιγμές που το καταφέρνεις, το συναίσθημα είναι απλά… μαγικό! ”Δε βλέπουμε καλά παρά μόνο με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο στα μάτια”- Η αγάπη είναι παντοτινή, ακόμα και για τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή μας
Η αληθινή αγάπη, η αγνή χωρίς εγωισμούς αγάπη είναι παντοτινή, ακόμα και αν οι δρόμοι δυο ανθρώπων χωρίζουν παντοτινά, είτε μέσω του χωρισμού, είτε μέσω του… θανάτου… Θα υπάρχουν πάντα κάποιοι μυστικοί κώδικες που θα μας θυμίζουν τον άλλο και θα τον αισθανόμαστε κοντά μας: ”Όταν κοιτάς τα αστέρια και σου χαμογελάω, εγώ που θα κατοικώ σε ένα αστέρι είναι σαν να σου χαμογελούν όλα τα αστέρια στον ουρανό”.


””


Άλλωστε, όλοι οι μεγάλοι ήταν πρώτα παιδιά, αλλά λίγοι το θυμούνται…

Νίκη Κοσκινά


 


Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ:


Πανέμορφα τατουάζ με θέμα το “Μικρό Πρίγκηπα”


Η φίλη μου λέει συνέχεια ψέματα γιατί θέλει να είναι τέλεια


Τον αγαπώ αλλά είναι ερωτευμένος με τη φίλη μου


Έχασα τη φίλη μου από ένα ψέμα!


Ακουαρέλα του «Μικρού Πρίγκηπα» πουλήθηκε έναντι 133.200 ευρώ


Bιβλία- τσάντες που θα ξετρελάνουν κάθε βιβλιοφάγο

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X