Οι κολλητές μου με ζήλευαν και με χρησιμοποιούσαν. Πλέον φοβάμαι να εμπιστευτώ άλλους... thumbnail

Η 20χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Λουκία

Γεια σας είμαι 20 χρονών και νιώθω μοναξιά από τα 16 μου. Τότε έκανα παρέα με 2 κοπέλες που ήταν κολλητές μου, αλλά με χρησιμοποιούσαν χωρίς να το καταλάβω.

Οι κολλητές μου με ζήλευαν και με χρησιμοποιούσαν. Πλέον φοβάμαι να εμπιστευτώ άλλους…

Γεια σας είμαι 20 χρονών και νιώθω μοναξιά από τα 16 μου. Τότε έκανα παρέα με 2 κοπέλες που ήταν κολλητές μου, αλλά με χρησιμοποιούσαν χωρίς να το καταλάβω.


Μετά από 1 χρόνο, στα 17 μου, βρήκα μια κοπέλα κι έκανα μαζί της παρέα. Έκανα και την πρώτη μου σχέση, αλλά δεν ξέρω γιατί ακόμα κι εκείνη την χρόνια προσπαθούσαν να με εκδικηθούν. Δεν τους είχα κάνει κάτι κακό, αλλά και πάλι ένιωθα μονή.


Αυτοί με ζήλευαν για κάποιο λόγο, δεν ξέρω γιατί. Από τότε φοβάμαι να κάνω παρέες και να εμπιστευθώ άλλα άτομα, γιατί κάποια στιγμή ή θα με αφήσουν ή θα με προδώσουν. Όταν χρειαστώ βοήθεια, δεν έχω κανέναν… Τι μου προτείνετε να κάνω;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Φαίνεται πως έχετε πράγματα να συζητήσετε και να λύσετε με την παλιά σας παρέα. Η «εκδίκηση» και το «με χρησιμοποιούσαν» ακούγονται σκληρές κουβέντες και αναρωτιέμαι τι σας κάνει να σκέφτεστε τόσο σκληρά. Τί συνέβη και φτάσατε σ' αυτό το σημείο και σ' αυτό το συμπέρασμα;


Το παρελθόν έχει την τάση να επαναλαμβάνεται και μια ανάλυση του τί συνέβη μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε όμοια λάθη που μας οδηγούν σε φαύλους κύκλους. Μη διστάζετε να ξαναστείλετε.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X