Τι πρέπει να ξέρεις προτού αγοράσεις έγχρωμους φακούς επαφής thumbnail

Τι πρέπει να ξέρεις προτού αγοράσεις έγχρωμους φακούς επαφής

Σκέφτεσαι να αγοράσεις φακούς επαφής για το Halloween; Ή ακόμα σχεδιάζεις μια πιο μόνιμη αλλαγή; 


Δες παρακάτω τι πρέπει να ξέρεις!


1. Είναι σαν τους κανονικούς φακούς
Δεν υπάρχει διαφορά με τους κανονικούς φακούς. Απλώς αυτοί έχουν χρώμα. Οπότε όπως μπορεί να σε πειράζουν οι κανονικοί φακοί, έτσι μπορεί να σε πειράζουν και οι φακοί επαφής. Αν φοράς ήδη φακούς, οι χρωματιστοί δεν έχουν διαφορά. Μόνο που δίνουν άλλο χρώμα στα μάτια σου.


2. Είναι λίγο πιο χοντροί οι φακοί
Μπορεί να είναι πιο ενοχλητικοί γιατί είναι πιο χοντροί σε μέγεθος. Ωστόσο μπαίνουν και βγαίνουν πιο εύκολα από τους συνηθισμένους φακούς.


3. Μπορείς να φορέσεις έγχρωμους φακούς επαφής ακόμα και αν έχεις την τέλεια όραση
Θέλεις να αλλάξεις στιλ και να εντυπωσιάσεις σε ένα νέο περιβάλλον; Θέλεις να το "παίξεις" μια άλλη ένα συγκεκριμένο βράδυ; Θέλεις να ντυθείς για το Halloween; Με τους έγχρωμους φακούς μπορείς να αλλάξεις χρώμα στα μάτια σου ακόμα κι αν έχεις την τέλεια όραση!


4. Χρειάζεται να δεις γιατρό!
Προτού αποφασίσεις να αγοράσεις φακούς επαφής πρέπει να συμβουλευτείς ένα γιατρό, να εξετάσει τα μάτια σου και να αποφασίσει αν μπορείς να βάλεις φακούς. Υπάρχουν μάτια που είναι υπερευαίσθητα σε αυτόν τον τομέα. Είναι καλό επίσης να σε ενημερώσει και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρείς! Αυτό ισχύει ακόμα κι αν έχεις την τέλεια όραση!


5. Δεν μοιράζεσαι ποτέ τους φακούς σου!
Όπως ισχύει και για τους κανονικούς φακούς, οι χρωματιστοί φακοί προορίζονται αυστηρώς για το δικό σου μάτι και δεν μπορείς να τους μοιραστείς! Μη σκεφτείς δηλαδή με την παρέα σου να αγοράσετε για το Halloween ένα ζευγάρι χρωματιστούς φακούς και να το μοιράζεστε! Είναι τρομερά επικίνδυνο για μολύνσεις ματιού!


6. Εννοείται ότι αγοράζεις έγχρωμους φακούς μόνο από καταστήματα οπτικών
Μη διανοηθείς να βάλεις μέσα στο μάτι σου φακούς που δεν έχεις αγοράσει από καταστήματα οπτικών! Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που έχασαν την όρασή τους επειδή έβαλαν φακούς από κοστούμι Halloween! Δεν παίζουμε με αυτά!


7. Υπάρχουν διάφορες μάρκες και διάφορα χρώματα
Πολλές μάρκες βγάζουν χρωματιστούς φακούς. Υπάρχουν άτομα που επιλέγουν να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους και φοράνε μόνιμα έγχρωμους φακούς.


N.K. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X