Μου αρέσει ένα αγόρι αλλά δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα! thumbnail

Η 15χρονη Κορίνα, αναγνώστρια του boro.gr,

Η μητέρα μού λέει ότι θέλει να τα φτιάξω με κάποιον μετά το λύκειο και τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τα μαθήματα!

Μου αρέσει ένα αγόρι αλλά δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα!

Μου αρέσει ένα αγόρι εδώ και λίγο καιρό, ο Π. Τον ήξερα από παλιά και ήμαστε παιδικοί φίλοι στο νηπιαγωγείο. Είναι η πρώτη φορά που μου αρέσει κάποιος. Φέτος όταν τον είδα στο σχολείο (είμαστε στο ίδιο λύκειο, Α’ Τάξη) μου άρεσε πολύ. Με θυμάται αλλά δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα ! Η μητέρα μου, έτσι όπως το έφερε η κουβέντα μου λέει ότι θέλει να τα φτιάξω με κάποιον μετά το λύκειο και τώρα πρέπει να ασχοληθώ με τα μαθήματα! Δεν ξέρει ότι μου αρέσει κάποιος και αν της το πω φοβάμαι την αντίδραση της. Έτσι και αλλιώς δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι. Απλώς να βγαίνουμε έξω άντε λίγο χεράκι χεράκι και μια αγκαλιά το πολύ. Επίσης σε μια φίλη μου άρεσε το ίδιο αγόρι και είναι λίγο άβολο…


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Θετική ψυχολόγος και Life Coach Dr Μαρία Φωτιάδου, 


Σας απαντώ στα ερωτήματα με τη σειρά που τα θέσατε. 1. Ήδη με την επιστολή σας έχετε δώσει μόνη σας την απάντηση. Είναι προτιμότερο να έχετε εμπιστοσύνη με τη μητέρα σας και να της εξηγήσετε αυτό που μας λέτε ότι δηλαδή θα θέλατε να γνωρίσετε το αγόρι που σας αρέσει περισσότερο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα προχωρήσετε με τη σχέση αυτή παραπάνω από ότι είστε έτοιμη να δώσετε. Σας έχει μιλήσει εκείνος για το πώς σας βλέπει και αν θα ήθελε να είναι μαζί σας; Γνωρίζετε αν θέλει κάτι παραπάνω από μια απλή φιλία; Χαρείτε τα συναισθήματα και το φλερτ της ηλικίας αυτής χωρίς όμως να πιέσετε τον εαυτό σας να προβεί σε πράγματα για τα οποία ακόμα δεν είστε έτοιμη να κάνετε. 2. Συνήθως οι παρέες είναι ο εύκολος τρόπος για να γνωρίσουμε κάποιο άτομο. Αν έχετε κοινές παρέες είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτές να γνωρίσετε το αγόρι που σας ενδιαφέρει ακόμα καλύτερα και να μάθετε για τον χαρακτήρα του. 3. Μιλήστε με τη φίλη σας και πέιτε της ότι σας αρέσει. Το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Πείτε της ότι δεν έχετε κανένα σκοπό να χαλάσετε τη φιλίας σας μαζί της και ότι την εκτιμάτε πολύ.


Όταν υπάρχει σωστή επικοινωνία τότε και οι σχέσεις που έχουμε όποιες κι αν είανι αυτές ενδυναμώνουν και γίνονται πιο ουσιαστικές και θετικές. Προσπαθείστε να χαρείτε τα συναισθήματα που αισθάνεστε είναι πολύ όμορφο αυτό, και σίγουρα συνεχίστε να βάζετε προτεραιότητα και στα μαθήματα και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Ευχαριστούμε!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X