"Αρνήθηκα να κάνουμε σεξ και τώρα δε μου μιλάει"  thumbnail

H Τίνα, 15 ετών, αναγνώστρια του boro.gr

Αξίζει η πρώτη σεξουαλική επαφή να είναι με κάποιον που εμπιστεύεσαι, σέβεσαι και εκτιμάς και εκείνος νιώθει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα για σένα

"Αρνήθηκα να κάνουμε σεξ και τώρα δε μου μιλάει"

Είμαι 15 και μ' αρέσει εδώ και 2 χρόνια ένα αγόρι που είναι 17. Με κοιτούσε συνέχεια στο σχολείο και ρωτούσε ποια είμαι. Μετά από 2 χρόνια, ενώ άρχισα να γνωρίζω άτομα από την παρέα του γνώρισα και αυτόν, μέχρι που ένας φίλος του μου είπε να τα φτιάξουμε και εγώ του είπα 'όχι'. Μετά από αυτό, αυτός  μου έστειλε μήνυμα και εγώ ξετρελάθηκα και μάλιστα ήταν το πρώτο αγόρι για το οποίο ανοίχτηκα στη μάνα μου.


Την επόμενη μέρα κανονίσαμε να πάω σπίτι του. Ήταν τόσο ευγενικός και καλός μαζί μου μέχρι που φιληθήκαμε και προχωρήσαμε λίγο, αλλά όχι σεξ. Μετά σταμάτησε να μου στέλνει. Βασικά μου έστελνε, αλλά μόνο για να βρεθούμε και μου έλεγε διάφορα παράξενα για να κάνουμε κάτι παραπάνω, σεξ χωρίς να έχουμε σχέση και τα πηγαίναμε καλά γενικά παρόλο που του πα ξεκάθαρα "όχι" αλλά τώρα πλέον περνά δίπλα μου και δεν μου μιλάει καν. αν και με γούσταρε, όπως λένε και κάποιοι από την παρέα του… Ωστοσο, με κοιτάζει πάντα σαν να θέλει να μου μιλήσει.


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – σεξολόγος Σμαρούλα ΚυριαζίδηΑγαπητή αναγνώστρια,
Κατανοώ την απογοήτευση και τη ματαίωση που νιώθετε ιδιαίτερα για κάτι που έχει διάρκεια στο μυαλό και στα συναισθηματά σας τόσο καιρό. Σέβομαι επίσης το γεγονός του ότι συζητήσατε το θέμα με τη μητέρα σας και θέλατε προφανώς τη συμπαράσταση και τη γνώμη της. Οφείλω να σας πω ότι οι συναισθηματικές σχέσεις στην εφηβεία είναι κάπως ρευστές, και αυτό επειδή οι συναισθηματικές αλλά και ορμονολογικές μεταβολές είναι συνήθως αυτές που υποκινούν το άτομο και τα κίνητρα του. Επιπλέον η περιέργεια είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό καθώς και η δίψα για ζωή και καινούριες εμπειρίες, χωρίς πολλές φορές ο/η έφηβος να αναλογίζεται τις συνέπειες που θα έχουν οι παρορμήσεις του. Γράφοντας τα παραπάνω θα ήθελα να σας πω ότι οι στενές σχέσεις και επαφές στην εφηβεία (συνήθως, σαφώς αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα), δεν έχουν βαθύ περιεχόμενο. Τα άτομα ενθουσιάζονται εύκολα και ζητούν ή/και απαιτούν μια πιο πρόσκαιρη και επιφανειακή απόλαυση χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις.


Ωστόσο εσείς αντιλαμβάνομαι ότι έχετε συναισθήματα και επιζητάτε κάτι πιο ουσιώδες ώστε να προχωρήσετε μαζί του. Και πολύ σωστά πράξατε. Σας αξίζει η πρώτη σας σεξουαλική επαφή να είναι με κάποιον που εμπιστεύεστε, σέβεστε και εκτιμάτε και εκείνος νιώθει ακριβώς τα ίδια συναισθήματα για εσάς. Είναι πολύ σημαντική η πρώτη σεξουαλική επαφή καθώς το πώς θα πάει συνήθως επηρεάζει και τη μετέπειτα συναισθηματική αλλά και σεξουαλική πορεια του ατόμου. Περιγράφετε όμως ότι ακόμη σας κοιτάζει, θα μπορούσατε λοιπόν αν θέλετε να τον προσεγγίσετε και να κάνετε μια συζήτηση μαζί του για όλα όσα σκέφτεστε και το πώς η όλη κατάσταση σας έκανε να αισθανθείτε. Το να κοιτάζεστε απλά, ενισχύει και τις δικές σας σκέψεις και προσδοκίες αλλά ίσως και εκείνου τις προσδοκίες για κάτι που δυσκολεύεστε και δεν είστε έτοιμη να δώσετε κάτι από αυτό το καθεστώς.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X