Μπορεί να χαλαρώσει ο κόλπος σου από το πολύ σεξ;

Η αμφιβολία όλων των γυναικών είναι εάν από το πολύ σεξ κινδυνεύουν να δουν χαλάρωση στον κόλπο τους. Αυτό συμβαίνει, καθώς όταν μπαίνουν στη διαδικασία της περιόδου και πάνε να χρησιμοποιήσουν ταμπόν για πρώτη φορά, διαπιστώνουν ότι μπορεί να… ζοριστούν λιγάκι, μιας και ο κόλπος τους είναι αρκετά στενός και σφιχτός.

Επίσης, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν μια γυναίκα κάνει σεξ για πρώτη φορά είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσει κάποια αλλαγή στον κόλπο της, αναφορικά με το μέγεθός της εισόδου του. Αυτό συμβαίνει, λόγω του ότι «σπάει» ο λεγόμενος παρθενικός υμένας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί και μια ελαφρά αιμορραγία.

Παράλληλα, κάποιες αλλαγές μπορεί να υποστούν τα τοιχώματα του κόλπου της, από τη στιγμή που υπάρχει μια ποικιλία σε μεγέθη και σχήματα αναφορικά με το πέος των συντρόφων της.
Γενικότερα, πάντως, από το σεξ δεν είναι εύκολο να αλλάξει το επίπεδο χαλαρότητας του κόλπου. Κι αυτό, γιατί ουσιαστικά έχει την τάση, όπως ένα λάστιχο, να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα μετά την σεξουαλική πράξη.

Όμως, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου μπορεί μια γυναίκα να νιώσει πόνο ή τσούξιμο, σαν να υπάρχουν αρκετά μικρά κοψίματα στον κόλπο της. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν και δεν πρόκειται για μια μόνιμη χαλάρωση, αυτό είναι μια ένδειξη ότι ο κόλπος της τεντώθηκε λίγο παραπάνω.

Γενικότερα, δεν είναι λόγος να ανησυχείς, αλλά εάν παρατηρήσεις ότι παραμένει, τότε καλό θα είναι να δεις τον γυναικολόγο σου.

Οι ειδικοί, πάντως, προειδοποιούν ότι πόνο είναι πολύ πιθανό να νιώθεις μετά τη σεξουαλική πράξη, σε περίπτωση που ο παρτενέρ σου είναι αρκετά… προικισμένος.

Στην περίπτωση αυτή, είναι καλό να κάνεις πιο συχνά σεξ και περισσότερη διάρκεια, ώστε ο κόλπος να συνηθίσει το μέγεθος αυτό. Επίσης, μπορείς πριν την πράξη να χρησιμοποιήσεις έναν δονητή για να «ανοίξεις» την είσοδό του.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι από το πολύ σεξ δεν πρόκειται να χαλαρώσει ο κόλπος σου.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα