Μέγεθος προφυλακτικού: Ποιο είναι το κατάλληλο για τον σύντροφό σου 

Ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» στο σεξ είναι (και) το προφυλακτικό.

Χρήσιμο και σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις, είναι αυτό που σε προστατεύει από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), οπότε ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να λες «ναι» στη σεξουαλική πράξη εάν δεν έχεις βεβαιωθεί ότι ο παρτενέρ σου το έχει… φορέσει και είναι έτοιμος να βουτήξει στα βαθιά!

Επειδή, όμως, τα ανδρικά πέη δεν είναι όλα τα ίδια (και ευτυχώς γιατί αλλιώς οι γυναίκες αυτού του κόσμου θα βαριόντουσαν αφόρητα), έτσι και τα προφυλακτικά δεν βγαίνουν σε ένα μόνο μέγεθος.

Υπάρχουν τα κανονικά, τα μεγάλα και τα… μεγαλύτερα (σ.σ. ευχή και κατάρα), ανάλογα με την ανατομία του καλού σου και το μέγεθος της στύσης του.

Επειδή, όμως, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις ο «καλός» σου, πάνω στο άγχος ή τη βιασύνη του να μην πήρε το σωστό για τις αναλογίες του μέγεθος προφυλακτικού, διάβασε παρακάτω πώς θα καταλάβεις εάν το προφυλακτικό που φοράει του πάει «γάντι» ή θα πρέπει να αναθεωρήσει το μέγεθος που συνηθίζει να φοράει.

Πολύ χαλαρό

Εφόσον το προφυλακτικό δεν «κάθεται» τέλεια στο πέος υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σου φορέσει το προφυλακτικό και αυτό είναι χαλαρό ή σακουλιάζει τότε θα πρέπει να πάρει μικρότερο μέγεθος, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια της πράξης αυτό να γλιστρήσει και να μείνεις εντελώς εκτεθειμένη.

Πολύ στενό

Και σε αυτή την περίπτωση το προφυλακτικό θα πρέπει να αλλαχτεί. Ο λόγος είναι ότι από τη μια ο σύντροφός σου θα νιώθει πολύ άβολα και είναι πιθανό να χάσει την στύση του, αφήνοντάς σε… με την όρεξη, από την άλλη μπορεί το προφυλακτικό να σπάσει λόγω του ζορίσματος και να μείνεις επίσης εκτεθειμένη σε πιθανές μολύνσεις ή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ποιο είναι το ιδανικό προφυλακτικό;

Το ιδανικό προφυλακτικό θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο πέος του συντρόφου σου και καλό θα είναι αφού το φορέσει, να κάνεις κι εσύ τον δικό σου έλεγχο, ώστε να βεβαιωθείς ότι όλα είναι καλά και μπορείτε άφοβα να χαρείτε ο ένας τον άλλον.

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αυτοσχεδιάσετε. Δηλαδή, ξεχάστε πιθανούς τρόπους της στιγμής για να το σφίξετε ή να το χαλαρώσετε. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό και βρεθείτε και οι δύο να κινδυνεύετε σοβαρά.

Καλό θα είναι να επιλέγετε μαζί προφυλακτικά, ώστε να ξέρεις κι εσύ η ίδια ποιο ακριβώς μέγεθος του ταιριάζει και να έχεις το δικό σου… απόθεμα στο συρτάρι του κομοδίνου σου.

Γιατί, μην ξεχνάς, ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνεις στη,,, μάχη, χωρίς προστασία!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα