5 μύθοι για το σημείο G

Να μια καλή ευκαιρία να πάρεις απαντήσεις για τις απορίες που μπορεί να έχεις σχετικά με το σημείο G. Οι ειδικοί τοποθετούνται σε 5 σχετικούς μύθους, ξεδιαλύνοντας το… τοπίο.

Ενημερωτικά αναφέρουν ότι το σημείο G είναι ένα σούπερ ευαίσθητο σημείο, που εντοπίζεται στο άνω εσωτερικό τοίχωμα του κόλπου σε βάθος τριών έως πέντε εκατοστών και περίπου ένα εκατοστό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το σημείο G έχει πάρει την ονομασία του από τον Γερμανό γυναικολόγο, Ερνστ Γκράφενμπουργκ, ο οποίος πρώτος ανακάλυψε την ύπαρξή του.

Όλες έχουν από ένα

 

Εδώ οι απόψεις διίστανται, καθώς έρευνες αναφέρουν ότι κάποιο ποσοστό γυναικών το διαθέτει, ενώ σε άλλες σχετικές έρευνες τονίζεται ότι το 30% των συμμετεχουσών βίωσε σχετικό οργασμό σε κάποια φάση της ζωής τους. Γενικότερα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εμφανίζεται σε φάση γυναικείας διέγερσης και μπορεί να εντοπιστεί με την ψηλάφηση, δηλαδή με τα δάχτυλά σου, κατά προτίμηση δύο.

Προκαλεί «squirting»

Tι εστί «squirting»; Είναι η γυναικεία εκσπερμάτιση, που εκδηλώνεται με το πέταγμα υγρών προς τα έξω. Ο μύθος θέλει τον οργασμό που συνδέεται με το σημείο G να προκαλεί πάντα «squirting». Οι ειδικοί λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η περίπτωση διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

Προκαλεί αιμορραγία

Δεν ισχύει. Επιστημονικά η περίπτωση αυτή δεν υφίσταται, με την πιθανή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής να οφείλεται σε άλλα αίτια. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, συμβουλεύσου τον γυναικολόγο σου.

 

Δεν ανήκει στον κόλπο

Και εδώ υπάρχει διάσταση απόψεων. Για κάποιους ανήκει, ενώ για κάποιους άλλους δεν ανήκει. Επειδή, πάντως, πολλοί επιστήμονες το θεωρούν προέκταση της κλειτορίδας, τότε θα πρέπει να θεωρείται και μέρος του γυναικείου κόλπου.

Για να έχεις καλή σεξουαλική ζωή, πρέπει να έχεις τέτοιους οργασμούς

 

Ο απόλυτος μύθος, που δεν έχει φυσικά καμία υπόσταση. Αν έχουν αρχίσει να σε…ζώνουν μαύρα φίδια και να αγχώνεσαι, οι ειδικοί έρχονται να βάλουν τα πράγματα τη θέση τους, τονίζοντας ότι οποιοδήποτε είδος οργασμού είναι καλό και σε κάνει να απολαμβάνεις το σεξ στο μέγιστο.

Δ.Μ.

Με πληροφορίες από www.gurl.com

Σχετικά άρθρα