Το γάλα και το γιαούρτι θα πρέπει να συνδυάζονται κυριως με αμυλώδεις τροφές, π.χ. βρώμη ή με πρωτεϊνούχες, όπως ξηροί καρποί και σπόροι;
Στο ερώτημά σας απαντά η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Έμη Σακελλαρίου
AΠΑΝΤΗΣΗ: Το γάλα και το γιαούρτι είναι δυο τρόφιμα τα οποία ανήκουν στην ομάδα των γαλακτοκομικών προϊόντων στα οποία περιέχεται 8γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα , άρα συγκαταλέγονται στις πρωτεϊνούχες τροφές.Για να έχουμε ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα θα πρέπει να συνδυάζουμε και τις τρεις ομάδες τροφίμων(πρωτεΐνη, φρέσκο φρούτο ή λαχανικό, άμυλο). Επομένως ένα γεύμα με γιαούρτι, βρώμη, ξηρούς καρπούς και φρούτο θα σε χορτάσει και θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που αναζητά το σώμα μας.
Σακελλαρίου Έμη
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Email: [email protected]