Προκαταρκτικά: Πόσο σημαντικά είναι στο σεξ;

Κατηγορούμε τους άντρες ότι είναι εγωιστές, ή τις γυναίκες ότι δεν τους αρέσουν κάποια παιχνίδια. Εγώ πιστεύω ότι η εμμονή ορισμένων ανθρώπων με τη συνουσία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τη θεωρούν περισσότερο αμοιβαία. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν πολλές φορές αμήχανα όταν παίρνουν ικανοποίηση. Ανησυχούν μήπως φέρονται με αναισθησία στον σύντροφό τους, σαν να του ζητούν να τους «υπηρετήσει».

Ακόμα κι όταν ο σύντροφός τους ομολογεί ότι του αρέσει να τους προσφέρει οργασμό με στοματικό σεξ ή με χάδια, εξακολουθούν να αισθάνονται ότι συμπεριφέρονται εγωιστικά. Θέλουν να σταματήσουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια, ούτως ώστε να μπορούν, τουλάχιστον, να κάνουν και οι δύο το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή. Όμως, το να μάθουμε να δεχόμαστε την ηδονή και να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της προσοχής, είναι, υπό μια έννοια, εξίσου σημαντικό ταλέντο με το να ξέρουμε πώς να την προσφέρουμε. Είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα βιαζόμαστε τόσο πολύ να φτάσουμε στη συνουσία, αν κατορθώναμε να πιστέψουμε ότι η χαρά που μας προσφέρει ο σύντροφός μας κάνει και τον ίδιο χαρούμενο.

Οι ερωτικοί σύντροφοι έχουν την τάση να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι κάνουν καλά. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, κρίνοντας από τον λίγο χρόνο που συνήθως αφιερώνεται στα προκαταρκτικά παιχνίδια (τουλάχιστον στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, διότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες δηλώνουν ότι τους αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο), είναι ότι οι άνθρωποι δεν νιώθουν ότι τα καταφέρνουν και τόσο καλά σ’ αυτόν τον τομέα.

Η συνουσία μοιάζει να απαιτεί λιγότερη δεξιοτεχνία. Ο συγχρονισμός σε ένα φρενιασμένο σφυροκόπημα συγκαλύπτει το πιο απαιτητικό ζήτημα: Αν είμαστε ή όχι ικανοί να ικανοποιήσουμε το σύντροφό μας. Βέβαια, μια αργή και διανθισμένη με χάδια, φιλιά, πειράγματα, κ.α., συνουσία θα μπορούσε να έχει την ίδια αίσθηση και τον ίδιο ρυθμό με τα προκαταρκτικά παιχνίδια – αλλά πόσοι άντρες κάνουν  έρωτα μ’ αυτόν τον τρόπο; Η συνουσία, στα περισσότερα ζευγάρια, επικεντρώνεται πολύ γρήγορα στο τελικό αποτέλεσμα.

Και, συχνά, οι γυναίκες κάνουν ό, τι μπορούν για να τελειώσει ο σύντροφός τους πιο γρήγορα, δοκιμάζοντας, έτσι, ένα είδος σεξουαλικής δύναμης, καθώς γίνονται η αιτία της ερωτικής έξαρσης του εραστή τους. Οπότε, η συνουσία γίνεται ο εύκολος και προβλέψιμος τρόπος για να πάρει ο άλλος το βραβείο του καλού εραστή. Το να πάρει, όμως βραβείο στα προκαταρκτικά παιχνίδια είναι πολύ πιο δύσκολο – γι αυτό και αποφεύγεται.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Όσα Ξέρετε για τον Έρωτα και το Σεξ, είναι… Λάθος?» της Schwartz Pepper. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

Σχετικά άρθρα