Πιο δραστήριος στο σεξ ο γυναικείος εγκέφαλος

Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να δικαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι «εγκεφαλικά» πλάσματα πάντα σε σχέση με τους άντρες και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο δραστήριο εγκέφαλο πάντα αναφορικά με το σεξ.

Συγκεκριμένα, σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο του Καναδά δείχνει ότι ο γυναικείος εγκέφαλος «ερεθίζεται» πολύ περισσότερο και ενεργοποιείται σε μεγαλύτερη κλίμακα απ’ ό, τι ο αντρικός.

Για τις ανάγκες της έρευνας «χρησιμοποιήθηκαν» από τους ειδικούς 20 άνδρες και 20 γυναίκες στους οποίους δόθηκαν προς παρακολούθηση στιγμιότυπα από ερωτκές ταινίες, ενώ οι εγκέφαλοί τους ήταν συνδεδεμένοι με δύο μηχανήματα, έναν αξονικό τομογράφο που απεικόνιζε τη λετουργία και τα ερεθίσματα του εγκεφάλου και έναν μετρητή των επιπέδων ερεθισμού τους μέσω θερμικής κάμερας που «στόχευε» στα γεννετικά τους όργανα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συμμετέχουσες ήταν εκείνες των οποίων η εγκεφαλική δραστηριότητα ήταν στα ίδια επίπεδα ερεθισμού με αυτή των γεννητικών οργάνων, σε αντίθεση με τους άνδρες, στους οποίους ήταν κατά πολύ μειωμένη.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, η σύνδεση του γυναικείου εγκεφάλου με τον ερεθισμό των γεννητικών της οργάνων είναι ιδιαίτερα έντονη, κάτι που κρίνεται αρκετά ενδιαφέρον, ενώ νέες και πιο ενδελεχείς έρευνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν προς πλήρη επιβεβαίωση των ευρημάτων αυτών.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από www.independent.co.uk

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα