Ο Κωστής ρωτά

Όταν πάω να κάνω σεξ αγχώνομαι και χάνω στη στύση μου. Τι να κάνω;

Δυο-τρείς φορές έχω κάνει προσπάθεια να πάω με κοπέλα και όταν είμαι σπίτι ή την σκέφτομαι ή την αγγίζω στην αρχή νιώθω ωραία και εχω στύση. Μετά, όμως, όταν αρχίζουμε να τα βγάλουμε κλπ. νιώθω περίεργα και δεν έχω στύση. Τι να κάνω για να μην αγχωνομαι και να αποδώσω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο σεξολόγος-ψυχολόγος, Ζήσης Παπαθανασίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το γεγονός ότι έχετε στύση όταν την σκέπτεσθε ή την αγγίζετε δείχνει καταρχήν ότι το αίτιο είναι ψυχολογικό. Είναι πιθανό να σχετίζεται με έντονο άγχος επίδοσης και φόβου αποτυχίας. Θα μπορούσε επίσης να έχει σχέση με θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης ή και απλά με θέματα απειρίας. Αν το πρόβλημα παραμένει καλό θα ήταν να συζητήσετε το θέμα σας με ειδικό ψυχολόγο. Το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης φαρμάκων για τη στύση μέχρι να ξεπεράσετε το πρόβλημα, θα μπορούσε επίσης να συζητηθεί. Γενικά το πρόβλημά σας είναι αρκετά συνηθισμένο και ξεπερνιέται αρκετά εύκολα αν υπάρχει και η συμπαράσταση της φίλης σας.

Ζήσης Παπαθανασίου

Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος

Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X