Πώς θα απαλλαγείς από τις αϋπνίες και το καθημερινό άγχος;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην πόλη σε κουράζουν, σε αγχώνουν και σε πιέζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορείς με τίποτα να χαλαρώσεις, ακόμα και όταν επιστρέφεις σπίτι σου και προσπαθείς να ηρεμήσεις και να ξεφύγεις. Όταν το σώμα σου και το πνεύμα σου βρίσκεται σε ένταση από άγχος και από σκοτούρες είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να ηρεμήσεις, ακόμα και να κοιμηθείς!… Τι να κάνεις για να καταπολεμήσεις το άγχος σου που σε… κυνηγάει και σε στιγμές ηρεμίας;

Η φύση δίνει τη λύση! Τα βότανα που χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ως… φάρμακα έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Από τη φύση κατευθείαν στο φλιτζάνι σας! Μια ζεστή κούπα ενός υγιεινού αφεψήματος μπορεί να σας προσφέρει απλά, εύκολα και υγιεινά τη χαλάρωση που αποζητάτε! Η νέα σειρά της Lipton, Infusions (Αφεψήματα) – με 8 διαφορετικά αφεψήματα- βασίζεται σε συνδυασμό βοτάνων της φύσης και αποσκοπεί να είναι μια υγιεινή αλλά και γευστική πρόταση για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!

Χαλάρωσε με ένα υγιεινό και γευστικό αφέψημα!

Ειδικά για τη χαλάρωση και την εκτόνωση του στρες, θα βρείτε 4 αφεψήματα από τη νέα σειρά της Lipton: Lipton Relaxing Chamomile & Lemon Grass,  Lipton Calming Melissa & Lavender, Lipton Sweet Nights, Lipton After Dinner (τα δυο τελευταία αφεψήματα διατίθενται μόνο στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος).

1) Για πραγματική χαλάρωση

Lipton Relaxing Chamomile & Lemon Grass
Συνδυασμός χαμομηλιού με το λεμονόχορτο
Χαμομήλι

Θεωρείται από πολλούς ο… βασιλιάς των βοτάνων! Όχι αδίκως! Σήμερα, η πιο διαδεδομένη ιδιότητα του χαμομηλιού έχει σχέση με την ικανότητα του να ηρεμεί τα νεύρα και να χαλαρώνει, διώχνοντας την αϋπνία και ενισχύοντας τον ύπνο. Επιπλέον, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, καταπραϋντικές και αντιαλλεργικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρέως για τα έλκη του πεπτικού, το φούσκωμα και την καούρα.

Λεμονόχορτο

Έχει χαρακτηριστεί ως ο… μικρός θησαυρός της φύσης και όχι άδικα, καθώς φαίνεται! Το λεμονόχορτο είναι ένα πολυετές φυτό με μακριά λεπτά φύλλα που συναντάμε κυρίως στην Ινδία και στην Ασία ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στις εξωτικές κουζίνες!  Είναι ένα φυτό πλούσιο σε πολυάριθμα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, καθώς και μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο.

Το λεμονόχορτο έχει χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού, υπέροχη ντελικάτη γεύση και αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως ρόφημα.  Ιδανικός σύμμαχος του χαμομηλιού και αυτός καθώς χαλαρώνει και καταπραΰνει!

Lipton Relaxing Chamomile & Lemon Grass: Μια μοναδική επιλογή βοτάνων που θα σου χαρίσει στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς από το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας!

2) Για απόλυτη ηρεμία

Lipton Calming Melissa & Lavender
Συνδυασμός Μελισσόχορτου με λεβάντα
Μελισσόχορτο

Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη melissophylon που σημαίνει φύλλο της μέλισσας ακριβώς γιατί είναι τόσο πλούσιο σε νέκταρ που καλλιεργείται ακριβώς για τη διατροφή των μελισσών. Χρησιμοποιείται από τη σύγχρονη φαρμακολογία για την ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αντιική του δράση.

 

Λεβάντα

Με πάνω από 150 δραστικά συστατικά, η λεβάντα αποδεικνύει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του πονόδοντου της κατάθλιψης, του εκνευρισμού και της μείωση του άγχους. Επίσης, θεωρείται ότι ενεργεί κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας.

Lipton Calming Melissa & Lavender:  ένας ιδιαίτερος συνδυασμός  βοτάνων που θα σου χαρίσει την απόλυτη ηρεμία που χρειάζεσαι προτού πέσεις για ύπνο για να μπορέσεις να κοιμηθείς εύκολα και ήρεμα!

3) Για έναν πραγματικά ήρεμο ύπνο

Lipton Sweet Nights
Συνδυασμός χαμομηλιού με Λουΐζα και τίλιο
Λουΐζα

Ένα βότανο με ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες που  ενδείκνυται για διαταραχές του πεπτικού συστήματος, έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Συγκαταλέγεται στα τονωτικά βότανα, αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο, διώχνοντας την ένταση και το στρες. Σε συνδυασμό με το χαμομήλι, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα!

Τίλιο

Ή αλλιώς το βότανο της θαλπωρής! Ιδανικό για όσους φορτωμένο και κουραστικό πρόγραμμα, καθώς συντελεί στο να αποβάλει την ένταση της καθημερινότητας. Εκτός του ότι είναι χαλαρωτικό, είναι και πολύ αρωματικό και γευστικό ως αφέψημα και ο συνδυασμός του με το χαμομήλι προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία. Η καλύτερη στιγμή για ένα τίλιο είναι αργά το απόγευμα ή το βράδυ πριν από τον ύπνο και είναι βέβαιο ότι προσφέρει… όνειρα γλυκά.

Lipton Sweet Nights: Τρία φυσικά βότανα που εγγυώνται την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση πριν από τον ύπνο! Θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις το στρες που έχεις συσσωρεύσει μέσα στη μέρα και να απολαύσεις έναν ποιοτικό ύπνο!

 

4) Για μετά από κάθε γεύμα

 Lipton  After Dinner
Συνδυασμός χαμομηλιού με δυόσμο, λουΐζα και ξύσμα λεμονιού 

Σε αντίθεση με τα παραπάνω αφεψήματα, το συγκεκριμένο αφορά περισσότερο τη… χαλάρωση του πεπτικού συστήματος. Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, το χαμομήλι, έχει ευεργετική δράση στο στομάχι, το φούσκωμα και τις καούρες. Αν συνδυαστεί με το δυόσμο, τότε είναι ιδανικό ακόμα κι έπειτα από ένα βαρύ και θερμιδογόνο γεύμα!

Δυόσμος

Ένα θεραπευτικό βότανο με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και ανοσορυθμιστική δράση χάρη στο ροσμαρινικό οξύ που περιέχει, μια πολυφαινόλη η οποία απαντάται σε αρκετά μυρωδικά βότανα (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.ά.). Γι’ αυτό και προτείνεται, εκτός των άλλων, ως ρόφημα για την ανακούφιση της οστεοαρθρίτιδας, επειδή αναστέλλει τις χρόνιες και οξείες φλεγμονές. Επίσης διαθέτει εξαιρετικές αντιμυκητισιακές ιδιότητες (π.χ. εξολοθρεύει τον μύκητα Candida albicans καθώς και μύκητες που εμφανίζονται κατά την αποσύνθεση των τροφίμων).

Έτσι προτείνεται και για την αντιμετώπιση προβλημάτων πέψης.

Φλούδα Λεμονιού

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη και γι’ αυτό είναι ιδανική για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο χυμός ή το τσάι από αυτό το μέρος του φρούτου συνιστάται για την καταπολέμηση των αερίων του εντέρου, τον περιορισμό φλεγμονών στην περιοχή της κοιλιάς, τη βελτίωση της πέψης και την εξάλειψη άχρηστων προϊόντων από το σώμα.

 Lipton  After Dinner: ένα ξεχωριστό «πάντρεμα» βοτάνων που σε κάνει να αισθανθείς πραγματικά ανάλαφρα, όποια στιγμή της ημέρας κι αν το θελήσεις! Είναι ιδανικό ωστόσο για μετά το γεύμα ή το δείπνο, καθώς βοηθά στην πέψη!

Επιλέξτε το αφέψημα που ταιριάζει στις δικές σας ψυχικές αλλά και γευστικές ανάγκες και ξεχάστε άγχος και αϋπνίες!

Σχετικά άρθρα