Πόσο να ρισκάρω για μία σχέση; Αξίζει να διακινδυνεύσω;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, δούλεψα σε ένα μαγαζί όπου γνώρισα ένα άτομο με το όποιο ταιριάξαμε υπερβολικά πολύ. Δεν θέλαμε όμως να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό για να μην έχουμε πρόβλημα. Έπειτα εγώ έφυγα για σπουδές στην Αθήνα και η επικοινωνία μας συνέχισε και αναπτυσσόταν. Σταδιακά βρεθήκαμε κάποιες φορές, αλλά στα κρυφά.

Το πρόβλημα μου είναι ότι το μαγαζί όπου δουλεύει είναι συγγενικού μου προσώπου και ότι αυτός είναι 12 χρόνια μεγαλύτερος μου. Όποτε αν μάθουν κάτι οι γονείς μου, δεν θα τους αρέσει καθόλου. Δυστυχώς μπορεί να επηρεάσει και τη δουλειά του, κάτι που φυσικά δεν θέλω. Είμαι αρκετά απογοητευμένη. Ξέρω ότι αν το σταματήσω, θα μου μείνει απωθημένο γιατί δεν είναι ότι δεν τα βρίσκουμε και μαλώνουμε. Παρόλο που είμαστε σε απόσταση, είμαστε πολύ καλά. Τι μπορώ να κάνω; Μήπως να σταματήσω να το ρισκάρω και να το σταματήσω εντελώς;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας, Γεωργία Πουλημενέα:

Η σχέση που μας περιγράφετε δεν φαίνεται να είναι πλαισιωμένη κατάλληλα τόσο από εσάς, όσο και από τον σύντροφό σας. Προφανώς είστε και οι δύο μπερδεμένοι σχετικά με το τι να διαλέξετε (να είμαστε σε σχέση ή όχι).

Είναι σημαντικό ο καθένας να λαμβάνει τις προσωπικές του αποφάσεις σε συνάρτηση με την επιθυμία του, αλλά και με τις συνέπειες που αυτή έχει στη ζωή του (επαγγελματικό τομέα κτλ).

Θα πρότεινα λοιπόν να συζητήσετε με τον σύντροφό σας μιλώντας ειλικρινά για το πόσο είστε διατεθειμένοι και οι δύο να προσπαθήσετε γι’ αυτή τη σχέση. Αν δεν είστε, καλό είναι να διακόψετε. Η απόφαση αφορά εσάς εφόσον πρόκειται για τη ζωή σας.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / [email protected]

Σχετικά άρθρα