Γιατί ανεβαίνει η ερωτική σου διάθεση την άνοιξη

Αναμφίβολα θα έχεις ακούσει και πολύ πιθανώς να το έχεις παρατηρήσει και στον ίδιο σου τον εαυτό ότι με το που πάει να μπει η άνοιξη αυξάνεται η ερωτική σου διάθεση.

Την ώρα που ο καιρός δείχνει να έχει πρώιμες τάσεις παρατεταμένης καλοκαιρίας και οι αμυγδαλιές ανθίζουν δειλά-δειλά, εσύ νιώθεις μέσα σου μια ιδιαίτερη ευφορία που για κάποιον λόγο σου προκαλεί μια αυξημένη τάση στην αναζήτηση της σεξουαλικης ηδονής.

Σύμφωνα με τους  ειδικούς, το μυστικό έγκειται ακριβώς στην αλλαγή του καιρού, προς το καλύτερο φυσικά.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει ειδικά στην φάση της μετά-χειμωνιάτικης εποχής, η φύση «ξυπνάει» και μαζί της «ξυπνάει» και το ανθρώπινο σώμα.

Καθως, πλέον, τα ρούχα ολοένα και λιγοστεύουν και η οπτική -κατά βάση – επαφή με το «αντικείμενο του πόθου» προσφέρει περισσότερη γυμνή σάρκα, είναι λογικό και η λίμπιντο να παίρνει την ανιούσα.

Μάλιστα, βάσει ερευνών, την άνοιξη, άνδρες και γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, πάντα βέβαια σε περίπτωση που ήδη υπάρχουν προβλήματα στην υφιστάμενη σχέση.

Το ότι βγαίνεις περισσότερο από το σπίτι σου σε κάνει να αυξάνεις τις κοινωνικές συναναστροφές σου, με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η άμεση επαφή με άτομα του αντίθετου φύλου, λένε οι ειδικοί.

Από την άλλη, αυτό που τονίζουν είναι ότι άσχετα, τελικά, με την εποχή που μπορεί να διανύουμε το ζήτημα είναι κατά πόσο η υπάρχουσα σχέση σου έχει καλές και στέρεες βάσεις.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η είσοδος της άνοιξης δεν θα πρέπει ν ανησυχεί τους «ζευγαρωμένους», καθώς όλα είναι θέμα επικοινωνιας στο ζευγάρι.

Εάν η καλή επικοινωνία και κατανόηση στις ανάγκες του άλλου υπάρχει από την αρχή, τότε το ενδεχόμενο μιας ανοιξιάτικης απιστίας ολοένα και ξεμακραίνει στον ορίζοντα…

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα