Είναι καλό να κάνεις σεξ όταν είσαι δυσκοίλια;

Επειδή είναι πολύ πιθανό να σου  έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή σου μια φάση δυσκοιλιότητας, ένα πολύ σημαντικό θέμα και ερώτημα που έχει περάσει από το μυαλό πολλών γυναικών είναι το αν είναι καλό να κάνουν σεξ στη δυσκοιλιότητα, όταν δηλαδή είναι δυσκοίλιες.

Το ζήτημα «σεξ στη δυσκοιλιότητα», όπως κι αν ακούγεται στα αυτιά σου, είναι πολύ σοβαρό, σύμφωνα τουλάχιστον και με τους ειδικούς που είναι σε θέση να δώσουν μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση.

Όπως τονίζουν, λοιπόν, οι ειδικοί κατά τη δυσκοιλιότητα τα κόπρανα «αποθηκεύονται» στο έντερο και το ορθόν σου με αποτέλεσμα να σκληραίνουν. Συνέπεια αυτού είναι να έχεις πρήξιμο στην κοιλιά, αέρια και πιθανότατα πόνους.

Αυτό από μόνο του είναι μια  αρκετά δυσάρεστη κατάσταση, που δεν ευνοεί ιδιαίτερα την θετική σεξουαλική διάθεση, τουλάχιστον από την πλευρά σου, μιας και το ορθόν είναι τοποθετημένο ακριβώς πίσω από τον κόλπο σου, με αποτέλεσμα να του ασκεί ιδιαίτερη πίεση και να νιώθεις έντονη δυσφορία.

Παράλληλα, όμως, οι ειδικοί τονίζουν ότι ακόμα κι αν προσπαθήσεις να το τολμήσεις, να κάνεις σεξ ενώ είσαι δυσκοίλια, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις διάφορες μορφές μολύνσεων, όπως ουρολοιμώξεις ή κολπικές μολύνσεις, καθώς είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν μικρά κομμάτια κοπράνων, από τον πρωκτό στον κόλπο σου.

Αυτό μπορεί να συμβεί, λόγω της κίνησης που υπάρχει από την διείσδυση του πέους, η οποία είναι πιθανό να επηρεάσει και το… πίσω σύστημα.

Από την άλλη, οι ειδικοί λένε ότι αν και είναι κάπως δυσάρεστο το σεξ στη δυσκοιλιότητα, μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το… περιττό φορτίο που κουβαλάς.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα