9 πράγματα που δεν ξέρεις για τον οργασμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο οργασμός είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα είναι το απόλυτο ζητούμενο στο σεξ.

Υπάρχουν, όμως, κάποια καλά κρυμμένα… μυστικά για τον οργασμό που κάτι μας λέει ότι μάλλον δεν τα γνώριζες.

Διάβασε ποια είναι αυτά και ενημερώσου σε ό, τι αφορά τον οργασμό.

Είναι εθιστικός

 

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πώς όταν ένας άνδρας έχει οργασμό, το σχετικό κομμάτι του εγκεφάλου ερεθίζεται όπως και κατά τη χρήση ηρωίνης! Στο στοιχείο αυτό, βασίζεται και η άποψη ότι το σεξ μπορεί να γίνει εθιστικό και δύσκολο να το κόψει κανείς.

Περίεργα σημεία που τον προκαλούν

Μάλλον κι εσύ θα ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι ο οργασμός επιτυγχάνεται με τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων. Κι όμως… Από τυχαία περιστατικά και συγκεκριμένα από άτομα που αντιμετώπιζαν κάποια κινητικά προβλήματα και έκαναν φυσιοθεραπείες, προέκυψε ότι ο οργασμός επιτυγχάνεται και από το άγγιγμα της σπονδυλικής στήλης σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, έχουν σημειωθεί… οργασμικά περιστατικά από το βούρτσισμα των δοντιών, ακόμα και από το κλείσιμο των βλεφαρίδων!

Είναι παυσίπονο

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν έχεις πονοκέφαλο, αυτός θα περάσει δέκα λεπτά μετά το σεξ και την επίτευξη οργασμού. Οπότε, η δικαιολογία «δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο», πλέον δεν στέκει! Αυτό συμβαίνει, διότι από τον οργασμό απελευθερώνεται στον εγκέφαλο μια ουσία, η οξυτοκίνη, που μάλιστα ονομάζεται «η ορμόνη της αγάπης». Μάλιστα, οι επιδράσεις του οργασμού έχουν συγκριθεί με αυτές μιας μικρής δόσης μορφίνης.

«Όπλο» κατά του καρκίνου

 

Έχει αποδειχθεί ότι εάν ένας άνδρας έχει κατά μέσο όρο 21 οργασμούς το μήνα, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν έναν οργασμό τη μέρα να απομακρύνει εντελώς το ενδεχόμενο αυτό.

Ηδονή με ολίγη από… πόνο

Έχεις προσέξει ότι ένας άνδρας ή μια γυναίκα σε οργασμό έχουν την ίδια έκφραση όπως όταν πονάνε; Από σχετικές έρευνες προέκυψε ότι όταν έχει κανείς οργασμό ενεργοποιούνται τα ίδια νεύρα που ενεργοποιούνται και στην περίπτωση του σωματικού πόνου.

Αλλαγή βάσει περιόδου

Στη γυναίκα, ο μηχανισμός του οργασμού αλλάζει ανάλογα με τη φάση του κύκλου της, στην οποία μπορεί να βρίσκεται. Ερευνητές από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Yale κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο οργασμός σε μια γυναίκα, όταν δεν έχει περίοδο, της προκαλεί κυματισμούς στην μήτρα, λόγω των οποίων η τελευταία κυριολεκτικά «ρουφάει» το σπέρμα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, έχοντας οργασμό, μια γυναίκα αυξάνει τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος. Σε περίπτωση περιόδου, ο οργασμός έχει την τάση να «φουσκώνει» τη μήτρα, αποβάλλοντας το αίμα της περιόδου.

Κοινός παρονομαστής

Επειδή, τα ανδρικά και τα γυναικεία γεννητικά όργανα δημιουργούνται από τον ίδιο ιστό, σε πολλές περιπτώσεις άνδρες και γυναίκες βιώνουν τον οργασμό με τον ίδιο τρόπο.

Οργασμός από τις θηλές

 

Εκτός από ερωτογενής περιοχή, έχει παρατηρηθεί ότι κατά τον ερεθισμό των γυναικείων θηλών επίσης απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, κάτι που σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει οργασμό, απλά και μόνο με τον ερεθισμό των θηλών της.

Οργασμός κατά τη γέννα

 

Έχουν σημειωθεί περιστατικά γυναικών που είχαν οργασμό στη διάρκεια του τοκετού, λόγω των συσπάσεων της μήτρας. Επίσης, όταν η γυναίκα έχει να ουρήσει αρκετή ώρα, μπορεί κατά την ούρηση να έχει οργασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες δες και το βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=XF5zWDaaxT4

Δ. Μ.

Σχετικά άρθρα