Προκαταρκτικά στο σεξ: Η… μυστική συνταγή για να τα τελειοποιήσεις!

Ένα πολύ βασικό κομμάτι τις σεξουαλικής πράξης είναι (και) τα προκαταρκτικά στο σεξ. Χωρίς  αυτά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα έχεις οργασμό και γενικότερα το σεξ με τον σύντροφό σου δεν θα είναι και ό, τι καλύτερο.

Παρακάτω θα βρεις 4 βασικά «μυστικά» για να κάνεις τα προκαταρκτικά στο σεξ να φτάσουν στο «άριστα».

Μην τα σνομπάρεις

Μπορεί να νιώθεις «αναμμένη» και έτοιμη να κάνεις σεξ κατευθείαν, όμως χωρίς τα προκαταρκτικά δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα προκαταρκτικά είναι σημαντικά γιατί αποτελούν τη «γέφυρα» για να περάσεις από τη ψυχολογική διάθεση στη σωματική κατάσταση. Χωρίς βιασύνες και με τον τρόπο που σου αρέσει ζήτα από τον «καλό» σου να ασχοληθεί επισταμένως μαζί σου ώστε να ζήσετε ανεπανάληπτες στιγμές σεξουαλικής ηδονής.

Όχι με το ρολόι στο χέρι

Τα προκαταρκτικά στο σεξ δεν είναι απαραίτητο να έχουν συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας. Όταν νιώσεις τον κόλπο σου αρκετά υγρό και ερεθισμένο και γενικότερο το σώμα έτοιμο και δεκτικό για σεξ, τότε είναι η ώρα να το κάνετε. Επειδή, καμιά φορά, μπορεί να θεωρήσεις ότι είσαι έτοιμη, αλλά ουσιαστικά να μην είσαι, εφόσον ο σύντροφός σου θέλει προσπάθεια για να διεισδύσει στον κόλπο σου τότε χρειάζεσαι λίγο χρόνο ακόμα.

Καθοδήγησέ τον

Οι ειδικοί δεν σταματούν να τονίζουν ότι όπως στο σεξ, έτσι και στα προκαταρκτικά στο σεξ, το παν είναι η επικοινωνία. Μην διστάσεις να κατευθύνεις τον «καλό» σου, λέγοντάς του τι σου αρέσει πολύ και ζήτα του να επιμείνει περισσότερο. Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας.

Μην φοβάσαι τον οργασμό

Πολύ συχνά, κατά τα προκαταρκτικά είναι πολύ πιθανό να φτάσεις σε οργασμό. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που θεωρούν ότι εάν έχουν οργασμό στα προκαταρκτικά δεν θα μπορέσουν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη για τους ειδικούς, καθώς, όπως επισημαίνουν, το να έχεις οργασμό στα προκαταρκτικά είναι κάτι που διευκολύνει την επίτευξη του οργασμού και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα