Με την κοπέλα μου έχω καλή σχέση, αλλά δεν μπορώ να επικεντρωθώ στη σεξουαλική πράξη…

Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαι με μια κοπέλα. Ενώ όλα είναι καλά, δεν μπορώ να επικεντρωθώ στην σεξουαλική πράξη. Αν και κάνουμε έρωτα πολλές φορές, νιώθω ότι δεν είμαι 100% εκεί. Κάποιες φορές αγχώνομαι και δεν μπορώ να έχω στύση κι αυτό μπορεί να διαρκέσει κάποιες μέρες η κοπέλα μου με ακούει και με βοηθάει πολύ, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο να πάψω να σκέφτομαι άσχημα.

Στο ερώτημα απαντά o Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι σαφές ότι η περιγραφή σας υποκρύπτει έντονο άγχος επίδοσης, φόβου αποτυχίας, μηχανισμό αυτοπαρατήρησης και ενδεχομένως άλλα ψυχολογικά θέματα. Πρόκειται δηλαδή για ψυχολογικές αιτίες που σας μπλοκάρουν στο σεξ με αποτέλεσμα τη διαταραχή της στύσης. Το ενδεχόμενο να συμμετέχει και μικρό οργανικό αίτιο δεν μπορεί να αποκλειστεί με τις λίγες πληροφορίες που μας δίνετε. Απαιτείται αναζήτηση των αιτίων και ανάλογη θεραπευτική διαδικασία από ειδικευμένο ψυχολόγο στη Σεξολογία ή και χρήση φαρμάκων. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, αν το επιθυμείτε.

Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

[email protected]

Σχετικά άρθρα