Τι πρέπει να κάνεις αν σπάσει το προφυλακτικό στο σεξ

Ένα πιθανό ενδεχόμενο την ώρα που κάνεις σεξ με τον καλό σου είναι και η περίπτωση του να σπάσει το προφυλακτικό στο σεξ. Είναι κάτι που μπορεί να μην συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να συμβεί, είναι όμως μια πραγματικότητα η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.

Η βάση από την οποία πρέπει να ξεκινήσεις είναι ότι εφόσον σπάσει το προφυλακτικό στο σεξ, δεν μπορείς απλά να αδιαφορήσεις, αλλά θα πρέπει να δράσεις και μάλιστα γρήγορα. Κι αυτό γιατί, κάθε λεπτό –αν όχι κάθε δευτερόλεπτο- που περνάει στην περίπτωση αυτή μόνο ως κρίσιμο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό στο σεξ; Αρχικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τα προφυλακτικά είναι φτιαγμένα για να αντέχουν. Φυσικά, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές και σίγουρο. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σκιστεί ή να σπάσει, η οποία όμως όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι αρκετά μικρή.

Πώς μπορείς να αποτρέψεις το ενδεχόμενο να σπάσει το προφυλακτικό; Μια πολύ καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα λιπαντικό με βάση το νερό ή τη σιλικόνη, ώστε να μειωθεί η ένταση της τριβής που μπορεί να αποτελέσει τη βασική αιτία για να σπάσει ή να σκιστεί το προφυλακτικό στο σεξ. Επίσης, θα κάνει την όλη εμπειρία, ειδικά για τον σύντροφό σου, ακόμα πιο ευχάριστη. Επίσης, καλό θα είναι να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης του προφυλακτικού, γιατί και τα προφυλακτικά λήγουν. Επιπροσθέτως, πρέπει να τα διατηρείς σε μέρος χωρίς πολλή ζέστη, που μπορεί να κάνει κακό στο υλικό τους.

Τέλος, θέλει προσοχή ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξεις το περιτύλιγμα και θα το ξεδιπλώσεις. Αν το επιχειρήσεις με τα δόντια ή με τα μακριά σου νύχια τότε έχεις πολλές πιθανότητες να φθείρεις το υλικό, με συνέπεια να σκιστεί ή να σπάσει το προφυλακτικό στο σεξ.

Φυσικά, τσεκάρεις με τον καλό σου ότι το έχει φορέσει σωστά και αυτό έχει εφαρμόσει άψογα στο πέος του, έχοντας πατήσει τη μύτη του προφυλακτικού για να φύγει ο αέρας που συγκεντρώνεται εκεί.

Τι να κάνεις εάν σπάσει το προφυλακτικό; Καταρχάς δεν πρέπει να πανικοβληθείς, καθώς ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Εάν το προφυλακτικό είναι το μόνο μέσο αντισύλληψής σου, τότε καλό θα είναι εφόσον έχει εκσπερματώσει ο σύντροφός σου μέσα σου, να πάρεις το «χάπι της επόμενης μέρας», το πολύ τρεις μέρες μετά το συμβάν. Επίσης, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου θα πρέπει να εξεταστείτε για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, κάτι πάντως που καλό θα είναι να γίνεται (και) όταν ξεκινάς μια καινούρια σχέση.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από gurl.com

 

Σχετικά άρθρα