Χουρμάδες: Ο καρπός που κάνει… θαύματα για την υγεία μας!

3 χουρμάδες την ημέρα είναι αρκετοί για να τονώσουν τον οργανισμό μας. Ο μικρός αυτός καρπός είναι αρκετά νόστιμος και υγιεινός. Σε 100 γραμμάρια αποξηραμένων χουρμάδων περιέχονται μόλις 280 θερμίδες. Αυτό όμως που καθιστά πολύτιμους τους χουρμάδες είναι η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα, που το κατατάσσει ως μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας και πρωτεΐνης, επίσης είναι πλούσιοι σε βιταμίνες.

Οι χουρμάδες είναι διατροφικά πολύτιμοι, λόγω των διαφορετικών συμπλεγμάτων που περιέχουν σε αμινοξέα, ανόργανα συστατικά, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. 3 χουρμάδες την ημέρα είναι αρκετοί για να μας δώσουν τα πλούσια οφέλη τους για την υγεία. Το καλό είναι ότι δε χρειάζεται να τους προσθέσετε σε κάποια συνταγή μαγειρικής, φάτε τους σκέτους όπως θα κάνατε με κάθε άλλο φρούτο.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα πλούσια οφέλη που έχουν οι χουρμάδες στην υγεία μας.

Οι χουρμάδες βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την καλύτερη λειτουργία της χοληδόχου κύστεως και αποτελούν την ιδανική λύση κατά της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας, εξισορροπώντας την εντερική μικροχλωρίδα.

Πρόληψη της αναιμίας

Η αναιμία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Σίγουρα ο γιατρός σας σε μια τέτοια πάθηση έχει τον πρώτο λόγο, όμως προσέχοντας τη διατροφή μας μπορούμε να βοηθηθούμε προς το καλύτερο, γι αυτό με τρεις μόνο χουρμάδες μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Οι χουρμάδες είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και ενισχύουν σημαντικά τον οργανισμό μας στην καταπολέμηση της αναιμίας.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν τη ροή του αίματος και μας χαρίζουν γερά οστά

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο και σελήνιο. Οι τροφές που περιέχουν σελήνιο είναι αρκετά αποτελεσματικές στην προστασία κατά του καρκίνου. Το μαγνήσιο και το μαγγάνιο είναι απαραίτητο για να διατηρούνται τα οστά μας γερά και επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση του κυκλοφορικού μας συστήματος.

Δίνουν ενέργεια

Περιέχουν υδατάνθρακες, κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη, που αποτελούν δυο πολύ καλές φυσικές λύσεις για να μας δίνουν περισσότερη ενέργεια. Έτσι, αν κάποια στιγμή της ημέρας αισθανθείτε κουρασμένοι, λαμβάνοντας μερικούς καρπούς από αυτά τα «θαυματουργά» φρούτα, θα σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση ενέργειας που χρειάζεστε.

Υγιή καρδιά

Στην αποξηραμένη τους μορφή είναι γεμάτα με κάλιο, το οποίο ανήκει στα μέταλλα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, ακόμα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και να αποτρέψουν την αύξηση της χοληστερίνης, που σαν αποτέλεσμα έχει τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας αυτό το εκπληκτικό φρούτο είναι το ιδανικό, αφού συν όλων των άλλων που προαναφέραμε μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στον καθαρισμό της πλάκα από τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του κυκλοφορικού συστήματος.

Πηγή: votanonkipos.gr

Σχετικά άρθρα