Μου την “πέφτει” αλλά τα έχει με άλλη. Να κάνω κάτι που δεν θα ήθελα να μου κάνουν;

Ήθελα να μοιραστώ κάτι που με απασχολεί καιρό τώρα. Το καλοκαίρι είχα πάει σε ένα σπίτι γνωστών μίας φίλης μου. Εκεί μου την έπεσε ο ένας γιος ο οποίος είναι 29 και έχει 7 χρόνια σχέση. Είχε δείξει ενδιαφέρον και ένα βράδυ προσπάθησε να κάνει κίνηση αλλά δεν έκανα τίποτα. Δεν ξέρω πώς άντεξα γιατί ένιωθα άσχημα ενώ ήξερα ότι τα έχει με άλλη. Όταν γύρισα από εκεί με γύρισε εκείνος σπίτι και το ίδιο βράδυ μου έστειλε μήνυμα και μιλούσαμε κάθε μέρα και κάθε βράδυ. Είχε πάει διακοπές με τη κοπέλα του και μιλούσαμε κάθε ξημέρωμα chat. Μετά από το Σεπτέμβρη, δεν μιλούσαμε τόσο γιατί είχε γυρίσει και η κοπέλα του και δεν ήταν εύκολο. Κανονίσαμε να βγούμε ένα βράδυ με παρέα και μετά με γύρισε σπίτι αλλά δεν τόλμησε να κάνει κίνηση.

Κάθε βδομάδα με παίρνει τηλέφωνο σχεδόν μία δύο φορές και υπάρχουν διάφορες σπόντες. Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί ένας άντρας να ενδιαφέρεται για μια κοπέλα ενώ τη περνάει 13 χρόνια και τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω; Γιατί πραγματικά θέλω να γίνει κάτι αλλά νιώθω άσχημα να κάνω κάτι που δεν θα θελα να μου κάνουν. Εκτός βέβαια και αν απλά περνάει την ώρα του δεν ξέρω. Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας! Ευχαριστώ πολύ!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Όποιες και να είναι οι προθέσεις του, από την στιγμή που είναι σε μια σχέση είναι μπερδεμένο και ανήθικο, όπως καταλαβαίνεις. Το ερώτημα είναι εσύ τι θέλεις και πόσο σου επιτρέπουν οι αξίες σου να παραμένεις κάπου που δεν είναι όπως θα ήθελες;

Υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας μεγάλη. Πόσο παρόμοια είναι η ωριμότητα σας; Οι ανάγκες σας; Καλό είναι να έχουμε ειλικρίνεια μέσα σε μια σχέση, αλλιώς πληγώνονται οι άνθρωποι από τα ψέματα και την κοροϊδία και θα επηρεαστούν όλα τα πρόσωπα αρνητικά στο τέλος.

Σχετικά άρθρα