Είμαι 19 και δεν έχω κάνει ποτέ σταθερή σχέση. Τι να κάνω;

Είμαι 19 χρόνων και δεν έχω κοπέλα. Η πρώτη ερωτική μου επαφή ήταν στα 17 μου σε οίκο ανοχής. Από τότε μόνο μια «ξεπέτα», στο διάστημα μέχρι τα 19.Ήθελα να ρωτήσω θα πρέπει να ανησυχώ που είμαι ντροπαλός και δεν έχω σχέση σταθερή;

Στο ερώτημά σας απαντά η η Σμαρούλα Κυριαζίδη, Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητέ αναγνώστη,

Αρχικά να σας καθησυχάσω ότι ένα μεγάλο κομμάτι του αντρικού πληθυσμού συνήθως ξεκινά την ερωτική του ζωή με κάποια κοινή γυναίκα, ως έναν δρόμο πιο εύκολο και ανώδυνο. Χωρίς προσπάθεια και περαιτέρω δεσμεύσεις αλλά και απογοητεύσεις.

Θα μείνω λοιπόν περισσότερο στο κομμάτι της εσωστρέφειας (ντροπαλότητας) που αναφέρετε.
Είστε μόλις στην όψιμη εφηβεία σας (17-19 ετών) άρα είναι λογικό να βρίσκεστε σε μια φάση πειραματισμού και να μην έχετε κατασταλάξει ακριβώς πώς θα προσεγγίσετε μια γυναίκα.

Αυτό χρειάζεται εκπαίδευση αλλά παράλληλα και αρκετή προσωπική δουλειά και προσπάθεια.
Δε θεωρώ είναι θέμα εμπειρίας τόσο, όσο θέμα αυτοπεποίθησης απέναντι στο γυναικείο φύλο, επαφής μαζί του και ποια συναισθήματα αυτή η επαφή υποκινεί (ντροπή, ενοχή, φόβο, κοκ).

Θα πρότεινα να συζητήσετε τα παραπάνω με κάποιον ειδικό ώστε να ωριμάσετε ψυχικά και να λυθεί το ζήτημα στην αρχή του και μια για πάντα.

Είστε έναν νέος άνθρωπος που αξίζει να δουλέψει κάποια κομμάτια του ώστε να απολαύσει τη σεξουαλική ζωή του χωρίς ενστάσεις, φόβους, αναβολές και ενοχές!

Σμαρούλα Κυριαζίδη

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7235590, 697 1506859

Email: [email protected]

Σχετικά άρθρα