Χάσε βάρος κάνοντας σεξ!

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που θεωρούν ότι το σεξ είναι απλά και μόνο μια… ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, που σου χαρίζει στιγμές ηδονής και εκτόνωσης, τότε μάλλον κάνεις ένα μικρό λάθος και θα σου εξηγήσουμε παρακάτω το «γιατί».

Σίγουρα το σεξ χαρίζει οργασμό, ευεξία και πάνω από όλα την ψυχική ηρεμία που είναι πολύ πιθανό να αναζητάς στην καθημερινότητά σου. Παράλληλα, όμως, το να κάνεις σεξ έρχεται να σε βοηθήσει και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου, ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Μιλάμε για την απώλεια βάρους, στην οποία -σύμφωνα με τους ειδικούς- το σεξ μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκε ότι κατά τη διάρκεια του σεξ μπορείς να χάσεις αρκετές θερμίδες και γιατί όχι να γυμνάσεις και το σώμα σου.

Ειδικά τώρα, που πλησιάζει το καλοκαίρι και ετοιμάζεσαι να βγεις στην παραλία με το καινούριο σου μαγιό, το να κάνεις σεξ όσο το δυνατό περισσότερο, σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει να χάσεις μερικά από τα περιττά κιλά που μπορεί να έχεις και να σε ενοχλούν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς με το να κάνεις σεξ μπορείς να χάσεις 69 θερμίδες (οι γυναίκες) και 101 θερμίδες (οι άνδρες). Βάσει πιο πρόσφατων ερευνών, προέκυψε ότι με το να κάνεις σεξ ισοδυναμεί με το περπάτημα σε σταθερό ρυθμό, ίση με μια μέτρια αερόβια άσκηση.

Πάντως, αυτό που επισημαίνουν οι ερευνητές είναι ότι όσο πιο έντονο το σεξ που κάνουμε, τόσο περισσότερες οι θερμίδες που θα καταναλώνουμε.

Εκτός, όμως, από τα οφέλη αναφορικά με την απώλεια κιλών, το να κάνεις σεξ σε ωφελεί και στον ψυχολογικό τομέα, με την ορμόνη οξυτοκίνη, τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» να παράγεται σε σημαντικά επίπεδα, χαρίζοντας σου τη γαλήνη, την ηρεμία και πάνω από όλα την καλή διάθεση.

Ειδικά η επίτευξη οργασμού σε βοηθάει να βλέπεις τα πράγματα με άλλο…μάτι και από πιο αισιόδοξη σκοπιά.

Πηγή: santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα