Σεξ και εφηβεία: Γιατί φοβάμαι να το πω στους γονείς μου;

Είμαι μόλις 15 ετών και έχω σχέση 3 χρόνια. Θέλω να προχωρήσω, δηλαδή να κάνω σεξ γιατί νιώθω έτοιμη αλλά φοβάμαι πως θα το μάθει η μητέρα μου. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η η Σμαρούλα Κυριαζίδη, Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό ακριβώς που αναφέρατε ως φόβο, δηλαδή να μη το μάθει η μητέρα σας, αυτό ακριβώς θα μπορούσε να αποτελεί και τη λύση στο ζήτημα σας.

Χρειάζεστε τη μητέρα σας σύμμαχο αναφορικά με την πρώτη σας φορά. Έτσι ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά (αντισύλληψη, πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο) αλλά να την έχετε στο πλάι σας και καθ’όλη τη διάρκεια, ό,τι δηλαδή κι αν συμβεί, να έχετε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε.

Είναι ενδιαφέρον πάντως πώς ενώ αισθάνεστε τόσο σίγουρη στο να προχωρήσετε αναφέρετε τη σχέση με τη μητέρα σας μέσα σε αυτό.

Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδραση της και γιατί φαίνεται να την αποφεύγετε.
Η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι μεγίστης σημασίας όχι μόνο για τώρα αλλά και για τη μετέπειτα πορείας σας με το αντρικό φύλο αλλά και τη γυναικεία σας φύση.

Ίσως κάνετε την παραπάνω ερώτηση ως μια καλή ευκαιρία να αναπροσδιορίσετε τη σχέση με τη μητέρα σας. Ποια συναισθήματα επικρατούν στο μεταξύ σας; Τη βιώνετε επικριτική; Είναι συναισθηματικά κοντά σας;
Θεωρώ όταν απαντηθούν τα παραπάνω θα είστε πιο σίγουρη στο να προχωρήσετε με τη σχέση σας, κάνοντας το για τους σωστούς λόγους.

Σμαρούλα Κυριαζίδη

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7235590, 697 1506859

Email: [email protected]

Σχετικά άρθρα