Όταν διαβάσεις αυτό, θα σταματήσεις σίγουρα να «τρως» τα νύχια σου!

«Τρως» συχνά τα νύχια σου από άγχος και νευρικότητα; Δεν είσαι η μόνη! Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες… κακές συνήθειες που αφορά τόσο ανηλίκους όσο και ενηλίκους!

Εκτός του ότι δεν είναι όμορφο αισθητικά όταν το κάνεις και βλάπτει το δέρμα και τα δόντια σου, μπορεί να αποβεί και ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την ίδια σου την υγεία! Ναι, καλά άκουσες!

Ένας 28χρονος από τη Μ. Βρετανία κατέληξε στα… επείγοντα επειδή “έτρωγε” συστηματικά τα νύχια του! Σύμφωνα με τη βρετανική “The Sun”, ο Luke Hanoman κόντεψε να χάσει τη ζωή του από σηπτικό σοκ! Πώς το προκάλεσε αυτό στον εαυτό του; Καθώς έτρωγε τα νύχια του, μάλλον έβαλε περισσότερη δύναμη από το συνηθισμένο και κατάφερε να… κόψει δέρμα! Στη συνέχεια, άρχισε να μην αισθάνεται καλά και παρουσίασε συμπτώματα γρίπης για περίπου μια εβδομάδα. Ώσπου κατέληξε τελικά στα επείγοντα!

“Είχα κρυάδες και άρχισε να τρέχει πύον από το δάχτυλό μου”, δήλωσε στη “Sun” o 28χρονος. Η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει και όταν η μητέρα του επικοινώνησε με τα επείγοντα, εκείνος παρουσίαζε υψηλό πυρετό ενώ το σώμα του είχε γεμίσει κοκκινίλες!

Τι είχε συμβεί;

Η ζημιά που είχε προκαλέσει στα νύχια του ο 28χρονος ήταν τόσο μεγάλη, που του προκάλεσε σήψη. Ουσιαστικά ήταν μια πολύ μεγάλη μόλυνση που τον οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο! Το επόμενο στάδιο είναι το σηπτικό σοκ.  Τι είναι αυτό; Το σηπτικό σοκ είναι η σταδιακή… σήψη όλων των οργάνων του σώματος, η οποία οδηγεί στο θάνατο!…

“Όταν συνήλθα, μου είπαν ότι ήμουν πολύ τυχερός που ήμουν ζωντανός!”, δήλωσε στη “The Sun” ο 28χρονος.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα;

Δε σου προσφέρει τίποτα αυτή η… νευρική σου συνήθεια! Οπότε είναι καλό να την… κόψεις!

Ν. Κ.

Με πληροφορίες από teenvogue.com

 

 

Σχετικά άρθρα