Σεξ στην εγκυμοσύνη: Ποιες στάσεις ενδείκνυνται σε κάθε τρίμηνο;

Αντίθετα με όσα πιστεύεις ή φαντάζεσαι, το σεξ στην εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της αυξημένης παραγωγής των οιστρογόνων αλλά και της μεγαλύτερης κυκλοφορίας του αίματος, ο κόλπος σου λιπαίνεται φυσικά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα το σεξ στην εγκυμοσύνη να είναι πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία ηδονής και απόλαυσης.

Επειδή, όμως, υπάρχουν και κάποια πρακτικά προβλήματα στο σεξ στην εγκυμοσύνη, δηλαδή το θέμα της κοιλίτσας που διαρκώς μεγαλώνει όσο περνάνε οι μήνες υπάρχουν κάποιες στάσεις που ενδείκνυνται ανάλογα με το τρίμηνο στο οποίο βρίσκεσαι.

Παρακάτω μπορείς να δεις αναλυτικά ποιες είναι αυτές, ώστε να τις εφαρμόσεις και να έχεις τον οργασμό που τόσο πολύ ζητάς.

Πρώτο τρίμηνο

Τα «ψαλίδια»

Είναι μια στάση όχι και τόσο δύσκολη στην εφαρμογή της που απαιτεί όμως γερά χέρια από τον σύντροφό σου, μιας και εκεί ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος του. Πρόκειται για στάση που βοηθάει και τους δυο σας να εκφράσετε την τρυφερότητα που νιώθετε ο ένας για τον άλλον. Εσύ ξαπλωμένη ανάσκελα ανοίγεις τα πόδια σου έχοντας το ένα από τα δύο αρκετά λυγισμένο. Ο σύντροφός σου μπαίνει στο άνοιγμα των ποδιών σου περνώντας το ένα του πόδι πάνω από το δικό σου που είναι σε έκταση. Κουνιέστε μαζί για να τον βοηθήσεις να μπει μέσα σου, ενώ μπορεί να κρατιέται και από το λυγισμένο σου πόδι.

Το «ιεραποστολικό» του καναπέ

Μια στάση πολύ ξεκούραστη και για τους δυο σας, καθώς δεν επιβαρύνεται καθόλου η πλάτη και η μέση σου. Εσύ ξαπλώνεις στον καναπέ σας με τα πόδια σου να στηρίζονται στο πάτωμα δημιουργώντας ορθή γωνία. Τα ανοίγεις και ο σύντροφός σου γονατίζει ανάμεσά τους και διεισδύει μέσα σου.

Δεύτερο τρίμηνο

Στα «τέσσερα»

Ιδανική στάση εφόσον έχεις μπει στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου. Παίρνεις την κλασική θέση στηριζόμενη σε πόδια και χέρια με τον σύντροφό σου να παίρνει θέση από πίσω σου έτοιμος να διεισδύσει. Προσοχή! Εάν αισθάνεσαι πόνο στη μέση ή την πλάτη σου, τότε χαμήλωσε τόσο ώστε το στήθος σου να φτάσει στην επιφάνεια του κρεβατιού ή του πατώματος, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Ο «προσκυνητής»

Μια παραλλαγή της παραπάνω στάσης, η οποία όμως μπορεί να σε διευκολύνει πολύ και να σε κάνει να απολαύσεις το σεξ στην εγκυμοσύνη ακόμα περισσότερο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι, στηριζόμενη στα γόνατά σου, να χαμηλώσεις το σώμα σου ώστε να ακουμπήσεις με τις παλάμες σου το πάτωμα ή το στρώμα. Έτσι ανασηκώνεις όσο μπορείς περισσότερο την πύελό σου, μέχρι το πέος του συντρόφου σου να συναντήσει το άνοιγμα του κόλπου σου.

Τρίτο τρίμηνο

Το «κουτάλι»

Εδώ, πλέον, λόγω της κοιλίτσας που έχει φουσκώσει αρκετά οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες αλλά και πιο ξεκούραστες και για τους δυο σας. Στη στάση «κουτάλι», αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ξαπλώσεις στο πλευρό σου, λυγίζοντας το από πάνω πόδι προς το στρώμα. Ο σύντροφός σου παίρνει θέση από πίσω σου, παράλληλα και σχεδόν κολλητά στο σώμα σου, ώστε να διεισδύσει έτσι μέσα σου. Επίσης μια στάση ιδανική για χάδια και φιλιά.

Η «ανάποδη καβαλάρισσα»

Στην στάση αυτή έχει τη δυνατότητα να ελέγξεις τον ρυθμό και το βάθος της διείσδυσης, καθώς είσαι εσύ από πάνω. Βάζεις τον καλό σου να ξαπλώσει ανάσκελα κι εσύ κάθεσαι επάνω στο πέος του με την πλάτη σου προς το πρόσωπό του. Μπορείς, αν θες, να γείρεις μπρος τα μπρος ή να κάνεις την πλάτη σου προς τα πίσω ώστε να έχεις και κλειτοριδικό οργασμό.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα