Η μαμά μου δεν εγκρίνει τη σχέση μου. Πώς να της αλλάξω γνώμη;

Όταν ήμουν 15 τα είχα φτιάξει με έναν 24 η μαμά μου το έμαθε και μου είχε πει να χωρίσω … Έγινε μεγάλη φασαρία στο σπίτι … Της είχα πει ότι χώρισα … Από τότε μέχρι σήμερα που είμαι 17 δεν ήξερε ότι τα είχαμε … Τις προάλλες μας είδε μια φίλη της μαμάς μου και αναγκαστικά πρέπει να της το πω … Έχουν περάσει 2 χρόνια… Τι πρέπει να κάνω ;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Πέρασες μεγάλη πίεση όπως φαίνεται τα τελευταία 2 χρόνια, προσπαθώντας να ζήσεις τον έρωτα και την αγάπη με τον σύντροφό σου και από την άλλη προσπαθώντας να το κρατάς κρυφό από τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου, τη Μητερα σου. Ίσως τώρα με αυτήν την αφορμή (που σας είδε η γνωστή) είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια “ανοιχτή” συζήτηση με τη μητέρα σου και να της πεις όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που σε κάνει και νιώθεις αυτός ο άνθρωπος, πόσες όμορφες στιγμές έχεις μοιραστεί μαζί του και πόσο πολύ έχεις ανάγκη να την έχεις δίπλα σου σ’ αυτό και να το μοιράζεσαι μαζί της όποτε το θελήσεις.

Μπορώ να καταλάβω πως αυτό ίσως σε φοβίζει λίγο. Όμως πίστεψε βαθιά στη σχέση σου, στη σχέση σου μαζί της και προσπάθησε να είσαι σταθερή σε αυτό που θέλεις και να το διεκδικήσεις. Να της ζητήσεις να μοιράζεσαι μαζί της την αλήθεια σου και να της τονίσεις πόσο θα πλήγωνε εκείνη αλλά και εσένα μια ψεύτικη σχέση ανάμεσά σας.

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα