Αυνανισμός: Ποια τα οφέλη του για τη γυναίκα

Μια από τις πιο φυσιολογικές πράξεις στην οποία μπορεί να προχωρήσει και γυναίκα αναφορικά με τη σεξουαλική της ζωή είναι και ο αυνανισμός.

Αν και αρκετά παρεξηγημένος, όσον αφορά την εφαρμογή του από τη γυναίκα, και ένα θέμα «ταμπού» για την σύγχρονη μεν αρκετά οπισθοδρομική δε ελληνική κοινωνία, ο αυνανισμός είναι (και) για τη γυναίκα πηγή πολλαπλών ωφελειών αναφορικά με τη υγεία της, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα βασικά οφέλη του αυνανισμού για τη γυναίκα, εφόσον το κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα:

Καλύτερος ύπνος

Ο αυνανισμός, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, συμβάλλει τα μέγιστα στο να κοιμηθεί η γυναίκα ήρεμη και χαλαρή και κυρίως να ξυπνήσει ξεκούραστη. Αυτό συμβαίνει, διότι η γυναίκα έρχεται σε μια ευχάριστη κατάσταση, ενώ λόγω του οργασμού η παραγωγή των οιστρογόνων είναι πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να η γυναίκα να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετη.

Αυξάνει την λίμπιντο

Με τον αυνανισμό, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ύστερα από χρόνιες σχετικές μελέτες, ανεβαίνει η ερωτική σου διάθεση και θέλεις να κάνεις σεξ. Ουσιαστικά, λειτουργεί σαν… ζέσταμα της μηχανής σου.

Σου φτιάχνει τη διάθεση

Με τον οργασμό από τον αυνανισμό παράγονται αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, οπότε νιώθεις και περισσότερη ευτυχία. Αυτό συμβαίνει καθώς, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο οργασμός σου εγγυάται χαρούμενες σκέψεις και γενικότερα καλή λειτουργία του εγκεφάλου σου.

Αιματώνεται καλά ο εγκέφαλος

Σχετικά με τα παραπάνω, ο ερεθισμός στον κόλπο σου και η έντονη ροή αίματος κατά τη διάρκεια του αυνανισμού και του οργασμού, βοηθάει και στο να αιματωθεί σωστά ο εγκέφαλός σου και κατά συνέπεια να λειτουργεί σωστά, σαν μέτρο προστασίας απέναντι σε παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.

Καλή γυμναστική για τον κόλπο σου

Ο αυνανισμός είναι και μια πολύ καλή γυμναστική για τους μυς του κόλπου σου, καθώς η ενασχόλησή σου μαζί του και οι συσπάσεις που μπορεί να έχει κατά τη διάρκεια του ερεθισμού και του οργασμού βοηθάνε να δυναμώσουν οι μύες του κόλπου. Αποτέλεσμα; Να μην κινδυνεύεις από πιθανή χαλάρωση, καθώς τα χρόνια περνάνε.

Καλή διασκέδαση

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα