Πώς αντιμετωπίζουν τα αγόρια μια κοπέλα που δεν έχει κάνει ποτέ της σχέση;

Είμαι 18 και δεν έχω κάνει ποτέ σχέση… Όλα τα χρόνια ήμουν μέσα στα βιβλία νιώθοντας αφόρητη πίεση από γονείς και κοινωνικό περίγυρο και σε λίγο καιρό που τελειώνουν οι πανελλαδικές θα πάω τις πρώτες μου διακοπές μακριά από το σπίτι… Τα αγόρια πώς συμπεριφέρονται όταν μια κοπέλα δεν έχει ποτέ σχέση; Θα με αποδεχτούν;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,

Πέρασες πολύ πιεστικά και δύσκολα και τώρα έρχεται για σένα μια μικρή περίοδος ξεγνοιασιάς! Απ όσο καταλαβαίνω δεν είχες πολλές τέτοιες περιόδους στη ζωή σου και ανησυχείς για το πώς θα είναι αυτή η περίοδος. Καταλαβαίνω πως σε αυτό το σημείο, σε απασχολεί η σχέση και η συναναστροφή με το άλλο φύλο. Όμως… δε νομίζω ότι έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς! Σίγουρα δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κοπέλα που δεν είχε σχέση μέχρι τα 18!

Δεν υπάρχει κανένας όρος και νόμος που να ορίζει πότε θα πρέπει μα είναι η πρώτη μας σχέση. Αυτό που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι το πώς θα ήθελες να είναι ο άνθρωπος τον οποίο θα ήθελες να ερωτευτείς και να σε ερωτευτεί. Τίποτα άλλο! Απλώς, να είσαι ο Εαυτός σου και όλα θα έρθουν όπως είναι να έρθουν!Να είσαι απλά… Εσύ!

Σχετικά άρθρα