Ποιο είναι το ανθρώπινο όργανο που σε βοηθάει να απολαύσεις το σεξ!

Κι όμως… Η μύτη μπορεί να είναι το πιο σέξι όργανο στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που μας έρχεται από την Γερμανία, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που έχουν οξυμένη την αίσθηση της όσφρησης και μεγαλύτερη ευαισθησία στη μυρωδιά αναφέρουν ότι απολαμβάνουν ιδιαίτερα το σεξ.

Παράλληλα, οι γυναίκες με οξυμένη την αίσθηση της οσμής αναφέρουν μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η μελέτη αυτή , με επικεφαλής τη Johanna Bendas του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης, εξέτασε την ευαισθησία της οσμής 42 γυναικών και 28 ανδρών, ηλικίας 18 έως 36 με τη χρήση «Sniffin Sticks», που μέτρησε το επίπεδο στο οποίο ένα άτομο μπορούσε να ανιχνεύσει μια δύσοσμη χημική ουσία.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν στη συνέχεια απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη σεξουαλική τους επιθυμία, την εμπειρία (συχνότητα οργασμού, απόλαυση των σεξουαλικών δραστηριοτήτων) και την απόδοση (συχνότητα και μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής).

Η ανάλυση δεν έδειξε καμία συσχέτιση μεταξύ ευαισθησίας όσφρησης και σεξουαλικής επιθυμίας ή σεξουαλικής απόδοσης. Αλλά η μεγαλύτερη ευαισθησία στις μυρωδιές συσχετίζονταν θετικά με τη σεξουαλική εμπειρία.

«Η εμπειρία των σεξουαλικών αλληλεπιδράσεων φαίνεται να εμπλουτίζεται από εισροή οσφρητικών ουσιών. Η αντίληψη ορισμένων οσμών σώματος μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα στο να είναι πιο έντονη η σεξουαλική ευχαρίστηση», καταλήγει η μελέτη.

Μάλιστα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η αντίληψη των σωματικών οσμών όπως τα κολπικά υγρά, το σπέρμα και ο ιδρώτας φαίνεται να εμπλουτίζουν την σεξουαλική εμπειρία, αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση.

Με πληροφορίες από eu.usatoday.com

Σχετικά άρθρα