Του έστειλα μια προκλητική φωτογραφία και την είδαν οι φίλοι του! Από τότε δε μου μιλάει!

Πριν λίγες μέρες είχα κάτσει σπίτι για να διαβάσω (δίνω πανελλαδικές φέτος). Εγώ με το αγόρι μου (με τον οποίο έχουμε σχέση σχεδόν 3 χρόνια) λέμε πλέον “ερωτικά” η “προκλητικά” πράγματα μέσω του Facebook γιατί θέλουμε να τα διαγράφουμε. Μια μέρα του έστειλα μια προκλητική φωτογραφίες μέσω viber. Εκείνος ήταν στη σχολή. Είχε ανοιχτό το viber και είδε κατά λάθος τη φωτογραφία και ο κολλητός του που καθόταν δίπλα του.  Τότε ο φίλος μού μίλησε πολύ απότομα και άσχημα, με έβρισε με αισχρά λόγια, λες κι ήταν μόνο δικό μου το φταίξιμο… Και με πονάνε πάρα πολύ αυτά που λέει διότι έχει φτάσει σε σημείο να μου λέει ότι δεν αξίζω τίποτα και ότι όντως δεν με υπολογίζει και  μειώνει πάρα πολύ… Δεν λέω έπρεπε κι εγώ να τον ειδοποιήσω, να δω αν ήταν μόνος. Αλλά δεν πρόλαβα! Την είχε ήδη ανοίξει…

Μετά από αυτό το περιστατικό, μου λέει συνεχώς ότι έχει ξενερώσει μαζί μου. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ τον τρόπο του και γενικότερα την στάση του αλλά και το γεγονός ότι δεν παραδέχεται ότι “Ναι φταίω και εγώ διότι δεν σκέφτηκα να μην την ανοίξω εκείνη την στιγμή ενώ ξέρω ότι από viber μόνο τέτοιες φωτογραφία στέλνουμε”.

Υπάρχει θέμα έλλειψης σεβασμού από πλευράς του και πρόβλημα ορθής διαχείρισης θυμού! Τον αγαπάω πάρα πολύ και σε ότι μου λέει κάνω υπομονή γιατί βλέπω σοβαρά την σχέση μας και δεν θέλω να πάω σε κάτι άλλο. Με πιέζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να κρύβω λόγια και συναισθήματα προς αυτόν επειδή δεν τα πιστεύει και αδιαφορεί εφόσον θεωρεί πως έχω όλο το φταίξιμο εγώ και μου αξίζει να είμαι κομμάτια. Θέλω να γίνουμε πάλι όπως πριν, είναι περίεργο που όταν είμαστε καλά μου κατεβάζει τον ουρανό με τα άστρα και μόλις θυμώσει για το οτιδήποτε να μου μιλάει το λιγότερο σαν σκουπίδι.

Με όσες φίλες μου το συζήτησα μου είπαν να τον παρατήσω όμως δεν θέλω καθόλου. Ίσως έχω πρόβλημα πραγματικά με βγάζει από τα ρούχα μου και θέλω να τα σπάσω όλα. μπορεί πάλι να παίζει με την υπομονή μου και να με δοκιμάζει γιατί η κατάσταση στις συζητήσεις μας είναι αψυχολόγητη! Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων σε περίπτωση που πραγματικά με βοηθήσετε. Είμαι πολύ απελπισμένη και νιώθω μοναξιά με πιάνουν κρίσεις και δεν ξέρω τι να κάνω!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Πιστεύω πως ο φίλος σου θύμωσε πολύ επειδή είδε την προσωπική σου φωτογραφία ο φίλος του και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Μεταφέρει λοιπόν όλο το πρόβλημα σε σένα. Η ζήλια και ο θυμός για παράδειγμα μπορούν να μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά και να μεταφέρουμε ευθύνες στους άλλους.
Δεν σημαίνει πάντα ότι φταις εσύ επειδή ο άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα του. Σίγουρα μια καλύτερη συνεννόηση για το πώς και πότε μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες θα αποφύγει τις παρεξηγήσεις. Γενικότερα οι προκλητικές φωτογραφίες θέλουν προσοχή γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
Αφού ηρεμήσει λίγο προσπάθησε να το συζητήσετε ήρεμα. Να καταλάβει πως έγινε μια παρεξήγηση και πως καταλαβαίνεις πώς νιώθει. Οι σχέσεις θέλουν κατανόηση και ενσυναίσθηση. Αλλιώς δεν διαρκούν με επιτυχία. Θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

 

 

Σχετικά άρθρα