Προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να κοιμηθείς ποτέ χωρίς να ξεβαφτείς!

Έχεις ακούσει ήδη 1 εκατ. φορές ότι πρέπει πάντα να ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς! Οι λόγοι είναι πολλοί και όλοι πολύ σημαντικοί. Σ’αυτούς έρχεται να προστεθεί άλλος ένας: σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το να κοιμηθείς χωρίς να ξεβαφτείς μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση!!!

Η έρευνα της American Academy for Opthalmology

Ναι καλά άκουσες! Υπάρχει περίπτωση να τυφλωθείς άμα δεν ξεβάφεσαι! Σύμφωνα με νέα έρευνα της American Academy for Opthalmology, υπάρχει περίπτωση ακόμα και να χάσεις την όρασή σου αν δεν αφαιρέσεις το μακιγιάζ απο τα μάτια σου. Συνέβη σε μια Αυστραλίδα. Πήγε στον οφθαλμίατρο με έντονες ενοχλήσεις στα μάτια. Όταν οι γιατροί κοίταξαν κάτω από τα μάτια της, ανακάλυψαν στέρεα στρώματα που ονομάζονται “συμπήξεις”, που δημιουργήθηκαν από τη χρήση μάσκαρας 25 ετών και τη μη σωστή αφαίρεσή της.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γιατροί της είπαν ότι εάν αυτές οι μάζες είχαν μολυνθεί, τότε θα μπορούσε να είχε τυφλωθεί! Στη δική της περίπτωση, επειδή ευτυχώς δεν είχε μολυνθεί το παχύ στρώμα από τα υπολείμματα… βαφτικών, οι γιατροί προχώρησαν σε μια επέμβαση 9ο λεπτών, η οποία, δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα να της μείνουν ουλές στα μάτια.

Τι λένε οι ειδικοί

“Σκιά, eyeliner και μάσκαρα μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες στο δέρμα και να επηρεάσουν και την ανάπτυξη των βλεφαρίδων”, δήλωσε στο teenvogue η δερματολόγος Dr Ellen Marmur. Και συνεχίζει λέγοντας ότι δεν αρκεί απλώς να ξεβαφτείς αλλά να ξεβαφτείς καλά, χρησιμοποιώντας προιόντα του τύπου Ιnstant Eye Make Up Remover. Ωστόσο, τονίζει ότι το να κοιμηθείς μια φορά με το μακιγιάζ σου δε σημαίνει πως θα τυφλωθείς! Η φθορά προέρχεται από δεκαετίες κακής υγιεινής του ματιού!

Η καθημερινή σου ρουτίνα

Εν κατακλείδι, για να είσαι σίγουρη ότι τα μάτια σου θα είναι υγιή, θα πρέπει να βάλεις στην καθημερινή σου ρουτίνα οπωσδήποτε το ντεμακιγιάζ μετά το μακιγιάζ! Μια φορά δε θα πάθεις τίποτα αλλά αν κάθε φορά λες ότι θα ξεβαφτείς την επόμενη, τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις ζημιές τόσο στα μάτια σου όσο και στο δέρμα σου! Και αυτό δεν το θέλεις! Άλλωστε βάφεσαι για να φαίνεσαι και να είσαι όμορφη, όχι για τον αντίθετο σκοπό!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από teenvogue.com

 

 

Σχετικά άρθρα