Αυτοκτονία Kate Spade: Η κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις

Την Τρίτη, 5 Ιουνίου, μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η γνωστή και πολύ επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, Kate Spade,  βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Άφησε πίσω της το σύζυγό της και μία κόρη 13 ετών.  Εκατοντάδες celebrities  και θαυμαστές της  μοιράστηκαν στα social media τα συναισθήματά τους και τον πόνο τους γι’ αυτήν την τόσο τραγική εξέλιξη, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τους οικείους της, αλλά δυστυχώς δεν παρέλειψαν να δώσουν άστοχα μαθήματα περί ψυχικής υγείας.

Η Kate και ο σύζυγός της ίδρυσαν το 1993 την εταιρεία Kate Spade Handbags. Τρία χρόνια αργότερα, άνοιξαν την πρώτη τους μπουτίκ στο Σόχο.  Η επιτυχημένη πορεία τους στο χώρο της μόδας μεταφράστηκε σε μία τεράστια περιούσια δικής και του συζύγου της, που ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η αυτοκτονία της Kate Spade, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά και με τον χειρότερο τρόπο ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Η Kate ήταν αναμφισβήτητα μία επιτυχημένη επαγγελματίας. Ο καθένας μπορούσε να υποθέσει ότι πίσω από τις τσάντες με τα ζωηρά και έντονα χρώματα, υπήρχε μία σχεδιάστρια με μία λαμπερή, χαρούμενη, πολύχρωμη και υγιή καθημερινότητα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που η είδηση του θανάτου της διέλυσε κάθε ψευδαίσθηση.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν γνώριζε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας ή αν έχει αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο θάνατός της αποδίδεται σε αυτοκτονία είναι ξεκάθαρο ότι υπέφερε.

Ο απροσδόκητος θάνατος της Kate Spade είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν κάνουν διακρίσεις. Το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί στον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως status, καριέρας, φύλου, οικονομικής κατάστασης και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες του, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι επιρρεπείς στην εκδήλωση ψυχολογικών προβλημάτων. Επιπλέον, τα χρήματα και η φήμη δεν μπορούν να αποτρέψουν τις σοβαρές ασθένειες ψυχικής υγείας. Η Kate Spade δεν ήταν η μόνη, ούτε η τελευταία. Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, γεγονός που καθιστά απολύτως αναγκαία τη σωστή ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας.

Με πληροφορίες από το psychologytoday.com

Σχετικά άρθρα