Είμαι 17 και εκείνος 30. Οι γονείς μου δεν εγκρίνουν τη σχέση μας. Τι να κάνω;

Γεια σας είμαι ένα κορίτσι 17 χρόνων και έχω σχέση με έναν 30άρη. Οι γονείς μου δεν εγκρίνουν την σχέση μου και απειλούν ότι δεν θα με ξαναφήσουν να βγω από το σπίτι και ότι δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω την σχέση μου μαζί του. Αλήθεια τον αγαπώ πάρα πολύ και δεν θέλω να τον χάσω! Βοηθήστε με!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,

Είναι πολύ έντονο από την επικοινωνία σου μαζί μας, το πόσο σημαντικός φαίνεται να είναι αυτός ο άνθρωπος στη ζωή σου. Αναρωτιέμαι εάν έχεις μιλήσει με τους γονείς σου για το είδος της σχέσης που έχεις με αυτόν τον άνθρωπο, για το πώς σε κάνει να νιώθεις, για το πώς νιώθει εκείνος για σένα και για το πόσο σημαντικός σου είναι! Εάν δεν το έχεις κάνει, θα σε συμβούλευα να το κάνεις. Πιστεύω ότι οι γονείς σου ανησυχούν για αυτή τη σχέση γιατί ίσως δεν γνωρίζουν πώς νιώθεις εσύ εκείνον και πώς περνάς μαζί του.

Όλους τους ανθρώπους μάς φοβίζει και μας ανησυχεί το άγνωστο. Έτσι λοιπόν και οι γονείς σου πού σίγουρα σε αγαπούν και ανησυχούν για σένα λένε ότι θα προβούν σε όλες αυτές τις ενέργειες προκειμένου να σε προστατέψουν. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνετε μία συζήτηση, η οποία θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές να ακουστούν και κατ΄αυτόν τον τρόπο η ρήξη θα μειωθεί !

Μίλησέ τους, πλησίασε τους! Μπορείς!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα