5 έξυπνα tips για να τελειοποιήσεις το καλοκαιρινό σου μακιγιάζ

Καλοκαίρι, ζέστη, υγρασία… Αλλά και διακοπές, χαλάρωση, βόλτες με φίλους, φλερτ… Θέλεις να είσαι όμορφη και λαμπερή, με το κατάλληλο μακιγιάζ που θα ταιριάζει στην περίσταση, χωρίς να αγχώνεσαι ότι θα αρχίσεις να… ξεβάφεις!

Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμα και έξυπνα tips για να εφαρμόζεις τώρα το καλοκαίρι!

Αδιάβροχα προϊόντα

Είναι καλύτερο να βάλεις στη… ζωή σου και στην κασετίνα με τα καλλυντικά σου αδιάβροχα προϊόντα αυτόν τον καιρό. Εκτός από mascara που μπορεί να χρησιμοποιείς ήδη, υπάρχουν και αδιάβροχες σκιές αλλά και make up… Μπορεί ναι πιο… βαριά για το δέρμα σου, δεν είναι για όλες τις ώρες!

Χρησιμοποίησε υγρά make up

Είναι καλό να αποφύγεις τα… βαριά make up που “φορτώνουν” πολύ το δέρμα σου και μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα. Προτίμησε αυτόν τον καιρό make up σε υγρή μορφή ή BB cream. Εναλλακτικά μπορείς κάποιες μέρες να αντικαταστήσεις το μακιγιάζ σου με το κατάλληλο αντηλιακό με χρώμα.

Να χρησιμοποιείς σπρέι φιξαρίσματος του μακιγιάζ

Είναι κάτι σαν τη λακ αλλά το χρησιμοποιείς για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου! Δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιείς όλη την ώρα αλλά είναι ιδανικό για τις πολύ ζεστές μέρες και σε περιστάσεις που θέλεις να φαίνεσαι τέλεια!

Να έχεις μαζί σου πάντα μια πούδρα!

Αν το δέρμα σου έχει την τάση να…γυαλίζει όταν κάνει ζέστη, τότε καλό είναι να βάλεις στη ζωή σου αλλά και μόνιμα στην τσάντα σου μια πούδρα που θα σου αποφέρει ένα ματ αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις να χεις μαζί σου το πινέλο για να την εφαρμόσεις σωστά και να κάνεις τις κατάλληλες διορθώσεις μέσα στη μέρα!

Make-up με SPF

Κάτι που πρέπει να προσέξεις στο make up σου είναι να έχει την κατάλληλη προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. Το make up με αντηλιακή προστασία προστατεύει το δέρμα σου από τη φωτογήρανση ενώ παράλληλα εμποδίζει να δημιουργηθούν δυσχρωμίες από τον ήλιο!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κάνε το όπως η Kylie: «Δροσερά» tips ομορφιάς από μια Jenner

Το απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ αν θες να μοιάζεις με μοντέλο

Strobing: Μοναδικά tips για να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ

4 tips για σωστό μακιγιάζ όταν φοράς γυαλιά

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα