Η δίαιτα της σούπας: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι που κρύβει!

Στην προσπάθεια για γρήγορη απώλεια κιλών δεν είναι λίγες οι γυναίκες που στρέφονται στην επιλογή της παρακάτω δίαιτας, τη λεγόμενη «δίαιτα της σούπας». Όπως αναφέρει και ο τίτλος της πρόκειται για δίαιτα κατά την οποία τρέφεσαι μόνο με σούπες. Ειδικότερα, η δίαιτα αυτή γίνεται για αρκετές μέρες και στο πλαίσιο της καταναλώνεις αποκλειστικά σούπες, χωρίς να τις ανακατεύεις με άλλη τροφή.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για να πετύχει η συγκεκριμένη δίαιτα είναι τα λαχανικά που επιλέγεις να προσθέσεις, καθώς ορισμένα, όπως τα καρότα και το κολοκύθι έχουν υψηλά επίπεδα σε υδατάνθρακες, κάτι που συμβάλλει στην γρήγορη απώλεια κιλών.

Ποια τα οφέλη της

Όπως προαναφέρθηκε, η δίαιτα της σούπας επιλέγεται σε περιπτώσεις που θέλει κανείς να χάσει γρήγορα κιλά. Συγκεκριμένα, εφόσον την ακολουθείς πιστά μπορείς να χάσεις από 2 έως 4 κιλά την εβδομάδα. Μάλιστα, η «δίαιτα της σούπας» είναι μια πολύ καλή επιλογή για να καταναλώσεις φρέσκα λαχανικά, εφόσον αυτά λείπουν από τη διατροφή σου. Επειδή, βασίζεται σε σούπες αποκλειστικά δικής σου παραγωγής, σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες διατροφικές προοπτικές.

Τι να προσέξεις

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, πρόκειται για μια δίαιτα την οποία δεν μπορείς να ακολουθήσεις για μεγάλο διάστημα. Η απουσία υδατανθράκων και πρωτεΐνης από τα συστατικά της μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα σημαντική ζημιά στην υγεία σου, ενώ όταν την σταματήσεις και αρχίσεις να τρως κανονικά, είναι πολύ πιθανό όχι απλά να πάρεις ξανά τα κιλά που θα έχεις χάσει, αλλά ακόμα περισσότερα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει πριν μπεις σε τέτοια διαδικασία να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ή έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, ο οποίος θα σε κατευθύνει αρμοδίως για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να ρισκάρεις την υγεία σου.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα