Γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να μοιράζονται; Η επιστήμη εξηγεί

Τα παιδιά γνωρίζουν ότι πρέπει να μοιράζονται τα παιχνίδια τους με δίκαιο τρόπο αλλά δεν καταφέρνουν ποτέ να το κάνουν! Η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό όλων μας είναι ότι τα μικρά παιδάκια έχουν πολύ ανεπτυγμένο εγωισμό και τα θέλουν όλα δικά τους!

Μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων έρχεται να αιτιολογήσει και να δικαιολογήσει αυτήν τους τη συμπεριφορά. Δεν είναι μικροί εγωιστές, απλώς δεν έχουν αναπτύξει ακόμα όλα τα… ενήλικα κομμάτια του χαρακτήρα τους που διευκολύνουν τη διαδικασία της μοιρασιάς! Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον ψυχολόγο Paul Harris από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διατείνεται ότι τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει τις ικανότητες της αρίθμησης και δεν συνειδητοποιούν στην πραγματικότητα το τι σημαίνει ίση μοιρασιά! Θα μάθουν να μοιράζονται σωστά όταν θα μάθουν να μετράνε σωστά!

Η προσπάθεια να είναι δίκαιοι

Η επιστημονική ομάδα παρατήρησε ότι τα παιδιά προσπαθούν να είναι δίκαια στη μοιρασιά τους και όταν δεν το καταφέρνουν είναι διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς τις αριθμητικές τους ικανότητες!
“Ένα 3χρονο παιδί που έχει μάθει να μετράει θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταφέρει να μοιραστεί σωστά τα παιχνίδια του με τα άλλα παιδάκια”, εξηγεί η επιστημονική ομάδα!

Άλλωστε κατά τη διάρκεια των τεστ, οι επιστήμονες που διενήργησαν την έρευνα συνειδητοποίησαν ότι τα 3χρονα που δεν ξέρουν να μετράνε φάνηκαν είτε πολύ “εγωιστές” είτε πολύ “γενναιόδωροι” κατά τη μοιρασιά των παιχνιδιών τους, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη βάση στον ισχυρισμό τους.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα