Κρίσεις πανικού: Είναι κάτι παροδικό ή θα υποφέρω μία ζωή;

Έχω κρίσεις πανικού εδώ και 6 μήνες. Θέλω να τα καταφέρω και να τις ξεπεράσω. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές;

Να σας ενημερώσω ότι παίρνω το Zanax  το 0,25 και ότι πριν μια εβδομάδα δεν μπορούσα να  βγω από το σπίτι και πείσμωσα και τώρα άρχισα περπάτημα.

Οι κρίσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζεται;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Σκουρτέλη:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η πρώτη ερώτηση που θα σας έκανα είναι πως προέκυψαν αυτές οι κρίσεις πανικού, κάτω από ποιες συνθήκες και τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να συνέβη πριν από 6 μήνες.

Επίσης αναρωτιέμαι ποιος σας έχει συνταγογραφήσει το Xanax και αν αυτήν τη στιγμή βρίσκεστε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

Εάν ναι, τότε ο γιατρός σας θα μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, τη διάρκεια της θεραπείας καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε αναφορικά με την πορεία της θεραπείας σας.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι κρίσεις πανικού είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμες (εφόσον δεν υπάρχει συν-νοσηρότητα η κάποιο άλλο ψυχιατρικό πρόβλημα, κάτι το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί μόνο από κάποιον επαγγελματία) με έναν συνδυασμό ψυχοθεραπείας ή/και φαρμακευτικής αγωγής.

Η σωματική άσκηση είναι επίσης κάτι που βοηθά πολύ και είναι πολύ θετικό που έχετε ξεκινήσει περπάτημα.

Σε περίπτωση πάντως που δεν παρακολουθείστε από κάποιον ειδικό θα σας προέτρεπα να αναζητήσετε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Μαρίνα Σκουρτέλη CPsychol Specialising in Psychotherapy, DPsych, AFBPsS, HCPC Reg.
Δημητρεσσα 3
Ιλισια 11528 6983159256

Σχετικά άρθρα