Αυνανισμός: Μπορεί να σου προκαλέσει τριχόπτωση;

Ίσως να γνωρίζεις ήδη ότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να έχει γενετική προέλευση ή να συμβαίνει λόγω ορμονικών διαταραχών. Ήξερες, όμως, ότι ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση ή έχεις ακούσει ποτέ κάτι σχετικό;

Υπάρχουν δυο θεωρίες… διαδικτύου και αστικοί μύθοι εκεί έξω. Μερικοί λένε ότι δεδομένου ότι το σπέρμα περιέχει πρωτεΐνη, η εκσπερμάτωση προκαλεί απώλεια πρωτεΐνης η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί σε τριχόπτωση. Άλλοι λένε ότι, για τους άνδρες, ο αυνανισμός αυξάνει την ορμόνη DHT που είναι υπεύθυνη για την φαλάκρα των ανδρών.

Πολλές από αυτές τις ιδέες επικεντρώνονται γύρω από τους άντρες! Έτσι. ίσως να αναρωτιέσαι αν ο καλός σου είναι στο δρόμο του προς μια φαλακρή ύπαρξη. Ή, ίσως να ανησυχείς ότι η… σόλο ενασχόλησή σου με τον κόλπο σου θα μπορούσε να βλάψουν και το όμορφο κεφάλι σου, καταστρέφοντας τα μαλλιά σου.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αυνανισμού και απώλειας μαλλιών. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά, εάν ίσχυε αυτό τότε πολύς κόσμος θα είχε… χάσει τα μαλλιά του. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο το σεξ όσο και η εκσπερμάτωση δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών σου. Αντίθετα, ο αυνανισμός έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την υγεία σου, όπως καλύτερο ύπνο, απαλλαγή από το άγχος και σου ανεβάζει τη διάθεση!

Τι καταστρέφει τα μαλλιά;

Ο βασικός λόγος αιτίας για την απώλεια των μαλλιών είναι το DNA σου. Δηλαδή, εάν υπάρχει κληρονομικότητα απώλειας μαλλιών μάλλον δεν θα τη γλιτώσεις. Από εκεί κι έπειτα, εκτός από παράγοντες όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, στην τριχόπτωση συμβάλλουν και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείς (βαφές, σαμπουάν, conditioner κλπ.), αλλά και το τρόπος που πιάνεις τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, η αλογοουρά μπορεί να σου προκαλέσει σπάσιμο πολλών τριχών και να κάνει τα μαλλιά σου πιο αδύναμα.

Πάντως, σε καμία περίπτωση ο αυνανισμός δεν είναι υπεύθυνος για την τριχόπτωση που μπορεί να έχεις παρατηρήσει.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα