Μου αρέσει αλλά δεν με θέλει. Πώς να το ξεπεράσω;

Τώρα τελευταία υπάρχουν πολλά πράγματα που με απασχολούν. Ανήκω στα κορίτσια (και μάλιστα στην πλειοψηφία τους) που τους αρέσει ένα αγόρι. Και επειδή πάει πολύς καιρός, δεν ήθελα να μάθει ακόμα τι αισθάνομαι. Όμως έκανα κάτι πολύ λάθος γιατί το είπα σε μια κοπέλα χωρίς να την ξέρω καλά. Ας την πούμε Αναστασία. Επίσης να αναφέρω πως αυτός που μου αρέσει είναι ξάδερφος της διπλανής μου οπότε αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Τη διπλανή μου ας την πούμε Γιώτα. Η Γιώτα πίεσε μια φίλη μου και αυτή της τα είπε σχεδόν όλα. Και αυτός (ας τον πούμε Μάνο) μαθαίνει τι νιώθω.

Σαν χαρακτήρας δεν είμαι και τόσο ντροπαλή και είχα τα κότσια να του το πω. Ντρεπόμουν όμως για κάποιο λόγο. Αυτός το δήλωσε κατευθείαν πως δεν με θέλει αλλά μου το μετέφεραν κι αυτό οπότε δεν ξέρω σίγουρα. Ξέρω τι θα μου πείτε γιατί αυτό λένε όλοι. Πως είμαι μπερδεμένη… Γίνεται αυτή τη φορά να μου δώσει κάποιος μια απάντηση διαφορετική;Ξέρω ότι υπάρχουν άλλα 3 δισ. αγόρια στον κόσμο αλλά εγώ βλέπω έστω λίγο φως στο τούνελ.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Χατζηαναστασίου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια υπαρξιακής Προσέγγισης

Το να είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας είναι δύναμη κι όχι αδυναμία. Πόσω μάλλον το να είμαστε διεκδικητικοί. Και τα δύο αυτά, βέβαια, απέχουν παρασάγκας από το να παρακαλάμε ή να πιέζουμε και τους άλλους να είναι ή να νιώθουν σαν κι εμάς…
Και συχνά τα μπερδεύουμε μεταξύ τους κι απαιτούμε ανταπόκριση με το ζόρι.

Στη δική σου περίπτωση, ξεκάθαρα, έχεις δύο επιλογές: ή αρκείσαι σ’ αυτό που σου μετέφεραν οι φίλοι-γνωστοί σου και δεν εκτίθεσαι περαιτέρω ή δοκιμάζεις και γίνεσαι ειλικρινής κατ’ιδίαν μαζί του και λύνεις την όποια ενδεχόμενη παρεξήγηση, εφόσον τρέφεις αμφιβολίες ως προς το αν σου τα μετέφεραν τα πράγματα πιστά…
Διάλεξε εκείνο που θα σ’ απελευθερώσει περισσότερο και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα μ’ εσένα την ίδια, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Μαρία Χατζηαναστασίου,
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Υπαρξιακής Προσέγγισης
6986245679,
[email protected]

Σχετικά άρθρα