Τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά!

Ειδικά μετά τις διακοπές, όπου μερικά περιττά κιλά μάλλον έχουν προστεθεί, οι περισσότεροι κοιτάμε να κάνουμε κάποια δίαιτα ώστε να χάσουμε κιλά.

Όταν, όμως, μιλάμε για δίαιτα φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε υπερβολές του τύπου «δεν τρώω τίποτα» που 9 φορές στις 10 έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε.

Στη δίαιτα πρέπει να τρώμε σωστά, χωρίς να χάνουμε τα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας θρεπτικά συστατικά.

Υπάρχουν 5 συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε.

Ας δούμε μαζί ποιες είναι αυτές:

Βραστά αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνη, με 13% σχετικό ποσοστό επί του συνόλου τους, τα βραστά αυγά είναι ιδανικά για τη δίαιτα καθώς σε μικρές ποσότητες παρέχουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Χωρίς κορεσμένα λίπη, μπορείς να τρως ένα αυγό την ημέρα, δεδομένου ότι πρωτεϊνικά δύο αυγά ισούνται με 100 γραμ. μπριζόλας.

Γιαούρτι και τυρί κότατζ

Πλούσια και τα δύο σε πρωτεΐνες, δεν έχουν κορεσμένα λίπη. Ειδικά το τυρί κότατζ περιέχει 11% πρωτεΐνη επί του συνόλου των συστατικών του. Προσοχή! Το γιαούρτι δεν πρέπει να συνοδεύεται από τίποτα άλλο, παρά μόνο κάποιο φρούτο.

Μήλα

Ένα φρούτο για όλες τις εποχές, τα μήλα έχουν την εξής θετική ιδιότητα: Είναι σχετικά πλούσια σε φυσική φρουκτόζη, σε ποσοστό περίπου 10% του συνόλου τους, ενώ είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα είναι να καταναλώνονται με τη φλούδα, οπότε είτε θα πρέπει να επιλέξεις βιολογικά προϊόντα είτε θα πρέπει να τα πλύνεις πολύ καλά πριν τα φας. Σε περίπτωση αλλεργίας στα μήλα, μπορείς να καταναλώσεις κάποιο φρούτο εποχής, το οποίο όμως δεν θα πρέπει να περιέχει παραπάνω από 10% ποσοστό φρουκτόζης.

Ροφήματα χωρίς ζάχαρη

Πριν το φαγητό καλό θα είναι να πιεις ένα φυσικό χυμό, αλλά σε καμία περίπτωση κάτι με ζάχαρη ή αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλές φορές ο οργανισμός μπορεί να είναι αφυδατωμένος και να νομίζεις ότι πεινάς, ενώ δεν είναι έτσι.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να συμβουλευτείς κάποιον πιστοποιημένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, οποίος θα σε κατευθύνει αρμοδίως στη δίαιτα που θέλεις να κάνεις, βάσει των διατροφικών αναγκών σου.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

 

 

 

Σχετικά άρθρα